WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα κάνετε τον οργανισμό σας πιο δυνατό με μια κίνηση


20 Μαρτίου 2020

Πώς θα κάνετε τον οργανισμό σας πιο δυνατό με μια κίνηση

Η περίοδος έξαρσης της γρίπης και των λοιπών ιώσεων είναι ακόμα εδώ. Πολλές ομάδες του πληθυσμού νοσούν και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίζει με όχι και τόσο ψύχραιμο τρόπο την κατάσταση. Όμως η ανησυχία για την υγεία σας δεν πρέπει να σας αδρανοποιήσει, αλλά να σας αφυπνίσει ώστε να κάνετε περισσότερα για εσάς και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να γίνει πιο δυνατός. Να οχυρωθεί απέναντι σε όλους τους μικροοργανισμούς, τόσο στα βακτήρια όσο και στους ιούς.

Το μεγάλο σας «όπλο» για να παραμείνετε υγιείς, είναι να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σύστημα δυνατό

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα έχει περισσότερες πιθανότητες να εξουδετερώσει τους παθογόνους παράγοντες που εισβάλλουν καθημερινά στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει να κοιμάστε καλά, να διαχειρίζεστε το άγχος, να είστε ενεργοί και να τρώτε σωστά.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση για την καλή υγεία, αλλά και για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Σημαντικό λοιπόν ρόλο στην άμυνα του οργανισμού παίζουν -μεταξύ άλλων- οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία. Αντίθετα η ανεπαρκής πρόσληψη συγκεκριμένων μικροθρεπτικών συστατικών μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και συμπτώματα ατονίας, μειωμένης ενεργητικότητας, κακής διάθεσης και ευαισθησία στα κρυολογήματα. 

jenny.gr

Όπως γίνεται αντιληπτό η διατροφή παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στη θωράκιση του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις. Όμως την περίοδο που ζούμε, που πρέπει να μένουμε σπίτι, χρειαζόμαστε μια επιπλέον βοήθεια, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον οργανισμό τις ουσίες που χρειάζεται για να είναι δυνατός και υγιής. Αντί λοιπόν να τρέχετε να βρείτε βιταμίνη C μόλις νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης, προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και θωρακίστε τον οργανισμό σας. Πού θα τα βρείτε όλα αυτά; Στη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής Immuvit

Το Immuvit είναι το πιο ολοκληρωμένο συμπλήρωμα διατροφής, που καλύπτει ταυτόχρονα τις ανάγκες για ενέργεια τόνωση συγκέντρωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σε αντίθεση με άλλα συμπληρώματα αποτελεί την ιδανική λύση για μακροχρόνια ενίσχυση του οργανισμού και όχι μόνο ευκαιριακή χρήση που συνήθως δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το Immuvit είναι το μοναδικό σκεύασμα που περιέχει όλα τα απαιτούμενα για την ενίσχυση του οργανισμού συστατικά στις ιδανικές αναλογίες ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απορρόφησή τους, σε μία δοκιμασμένη σύνθεση. 

jenny.gr

Το  πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής Immuvit κυκλοφορεί σε 2 διαφορετικές μορφές, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων μας. 

Immuvit Plus Q10 

Το Immuvit Plus Q10 είναι ένα πλήρες, σύγχρονο και ισορροπηµένο συµπλήρωµα διατροφής το οποίο περιέχει: 2 εκχυλίσματα τιτλοποιημένου Ginseng, Κορεάτικο και Σιβηριανό, συνένζυμο Q10, 12 βιταμίνες, 11 μέταλλα και ιχνοστοιχεία στη σωστή αναλογία και ποσότητα για την καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό.

Immuvit Prime 50+ 

Το Immuvit Prime 50+ είναι ένα ισορροπημένο συμπλήρωμα διατροφής για άτομα άνω των 50, με εξειδικευμένη και ειδικά προσαρμοσμένη σύνθεση, το οποίο περιέχει: Eκχύλισμα τιτλοποιημένου Κορεατικού Ginseng για φυσική και νοητική ενέργεια, συνένζυµο Q10, βιταµίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. 

Τι κάνει όμως το Immuvit μοναδικό;

Αυτό που κάνει το Immuvit μοναδικό είναι η ειδική σύνθεσή του: Αυθεντικό 100% φυσικό Κορεατικό εκχύλισμα Ginseng, το οποίο δίνει ζωντάνια, ενισχύει και τονώνει τις πνευματικές και σωματικές λειτουργίες, υποστηρίζοντας τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Επιπλέον, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά την κυτταρική γήρανση και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Το εκχύλισμα Σιβηριανού Ginseng από την άλλη, προσφέρει ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ το συνένζυμο Q10 εξασφαλίζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 

Η σειρά Immuvit απευθύνεται σε ανθρώπους με αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις, αθλητές και άτομα που γυμνάζονται, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση άγχους και στρες, άτομα που εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα, που αναρρώνουν από μία ασθένεια ή ακολουθούν προγράμματα απώλειας βάρους. 

Μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα και γρήγορα το συμπλήρωμα διατροφής Immuvit μέσω e-shop, αλλά και σε από το φαρμακείο της γειτονιάς σας. 

Εκτός όμως από τη διατροφή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και καλό θα είναι να τους έχετε πάντα στο μυαλό σας. Έτσι κι αλλιώς, σε κανέναν δεν είναι ευχάριστα ούτε και τα πιο απλά συμπτώματα, όπως συνάχι ή πονόλαιμος.

jenny.gr

Μειώστε το στρες
Είναι φυσιολογικό να νιώθετε λίγο αγχωμένοι, όταν αντιμετωπίζετε μια δύσκολη κατάσταση. Όμως τα υψηλά επίπεδα άγχους επηρεάζουν την ικανότητα του σώματος να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες. Προσπαθήστε να μειώσετε το στρες παίρνοντας βαθιές ανάσες, διαβάζοντας ένα βιβλίο, μιλώντας στο τηλέφωνο με τους φίλους σας ή ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική. 

Συνεχίστε να ασκείστε
Επιστημονικές έρευνες επισημαίνουν πως η άσκηση δύναται να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, σε σημείο που να μειώσει τις πιθανότητες για εμφάνιση κρυολογημάτων, γρίπης και όχι μόνο. Άρα ακόμα και τώρα που μένετε σπίτι, είναι σημαντικό να γυμνάζεστε όσο περισσότερο μπορείτε. Εκτός από τη θωράκιση του οργανισμού, θα αναζωογονηθεί και ο συναισθηματικός σας κόσμος.

jenny.gr

Να πλένετε συχνά τα χέρια σας
Αν δεν πλένετε συχνά τα χέρια σας, αυξάνονται οι πιθανότητες να μεταφέρετε παθογόνα βακτήρια σε άλλα σημεία του σώματος ή σε άλλους ανθρώπους. Προτιμήστε το απλό σαπούνι με νερό και μην το παρακάνετε με τα αντισηπτικά.

Κοιμηθείτε καλά
Η στέρηση ύπνου αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι αρρωσταίνουμε, όταν δεν είμαστε επαρκώς ξεκούραστοι. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου δυσκολεύει τη διαδικασία ανάρρωσης του οργανισμού και την ικανότητά του να φορτίζει τις μπαταρίες του.

Μείνετε ενυδατωμένοι
Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή και η διατήρηση της ενυδάτωσης πολύ σημαντική για τη σωματική και νοητική υγεία. Η καθημερινή, λοιπόν, ενυδάτωση οργανισμού είναι θέμα ύψιστης σημασίας για όλους.

Τέλος, αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως ο οργανισμός μας είναι ένας μηχανισμός, που όσο καλύτερα του φερόμαστε, τόσο περισσότερο θα λειτουργεί σωστά. Γι' αυτό ας φροντίσουμε το σώμα μας, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.