WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χρήσιμες πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό


The Jennettes

19 Μαρτίου 2020

Χρήσιμες πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό

Οι μέρες επιβάλλουν να μείνουμε σπίτι για το καλό το δικό μας αλλά και του κοινωνικού συνόλου. Ωστόσο, τα προληπτικά μέτρα ισχύουν σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν πρέπει ακόμα να βγαίνουμε έξω. Και φυσικά, είναι ανάγκη να έχουμε καλή γνώση τόσο των συμπτωμάτων για να αναγνωρίσουμε την νόσο και να μπορέσουμε να βοηθηθούμε αλλά και να βοηθήσουμε.

Τις πιο αναλυτικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό COVID-19 έχει εκδώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, περιγράφοντας μας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε, τόσο για προστασία, όσο και για την αντιμετώπιση υποψίας κρούσματος.

#1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας το πρόσωπό μας.

#2. Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, καλύπτουμε τη μύτη και το στόμα μας με τον αγκώνα ή με ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

#3. Πετάμε το χαρτομάντιλο αμέσως μετά τη χρήση σε κλειστό κάδο.

#4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα,πυρετός, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

#5. Αν παρουσιάσουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με τον ΕΟΔΥ στο 1135 με 24ωρη λειτουργία ή στο 210.52.12.054 και παραμένουμε σπίτι μας. Δεν επισκεπτόμαστε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς πρότερη ενημέρωση του ΕΟΔY.

#6. Αν παρουσιάσουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

#7. Πλένουμε τα χέρια μας καλά όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

#8. Εμπιστευόμαστε τους γιατρούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τον κορωνοϊό, επισκεφτείτε το eody.gov.gr.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.