WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών


1 Απριλίου 2020

Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών

Εν μέσω πανδημίας, ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος και με τον κίνδυνο παγκόσμιας έλλειψης προφυλακτικών καθώς, όπως έχει ανακοινώσει η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αυτού, τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού την ανάγκασαν να σταματήσει την παραγωγή της.

Η Karex Bhd που εδρεύει στη Μαλαισία έχει μειώσει την κατασκευή προφυλακτικών λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού. Αυτό δημιουργεί έλλειψη εκατομμυρίων προφυλακτικών, κάτι που θα είναι τρομακτικό. Επίσης αυτή η έλλειψη θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες.

Ο Goh διευθύνων σύμβουλος της Karex δήλωσε στο Reuters ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την επίδραση της έλλειψης στις ανθρωπιστικές προσπάθειες στην Αφρική , όπου τα προφυλακτικά παίζουν σημαντικό ρόλο για την πρόληψη του HIV. Επίσης υπάρχει μια ανησυχία πως για πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στα βάθη της Αφρικής, η έλλειψη δεν θα είναι μόνο για δύο εβδομάδες ή έναν μήνα. Η έλλειψη μπορεί να κρατήσει μήνες.

Το καλό είναι ότι η ζήτηση για προφυλακτικά παραμένει ισχυρή, κυρίως αυτή την περίοδο που οι πολλοί πιθανότατα δεν σχεδιάζουν να κάνουν παιδιά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, με τόση αβεβαιότητα.

Προβλήματα στη λειτουργία τους στη Μαλαισία αντιμετωπίζουν και οι κατασκευαστές άλλων απαραίτητων προϊόντων, όπως ιατρικών γαντιών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.