WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα ελέγξετε την όρεξή σας και θα χάσετε βάρος


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Οκτωβρίου 2020

Πώς θα ελέγξετε την όρεξή σας και θα χάσετε βάρος

Η βιομηχανία απώλειας βάρους είναι γεμάτη μύθους. Πολλοί ακολουθούν δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών και καταπιέζουν τόσο πολύ τον εαυτό τους που στο τέλος τα παρατάνε.

Ωστόσο, με τα χρόνια, οι επιστήμονες έχουν βρει μια σειρά στρατηγικών που φαίνεται να είναι αποτελεσματικές. Ακολουθούν  συμβουλές για την απώλεια βάρους που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία.

Μην πίνετε τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά να τα τρώτε ολόκληρα. Το σώμα σας χωνεύει τα υγρά πολύ πιο γρήγορα από ό, τι τα στερεά. Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση υγρών θερμίδων θα ανεβάσει γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και στη συνέχεια θα πεινάστε πιο γρήγορα.

Βελτιώστε το φαγητό σας με υγιεινές γεύσεις. Ψάχνετε να βάλετε ένα μπαχαρικό στο φαγητό σας, για να δώσετε κάποια επιπλέον γεύση; Ξεχάστε τη ζάχαρη και το αλάτι. Έχετε πολλές επιλογές που δεν έχουν μόνο ωραία γεύση, αλλά επίσης, μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώθετε χορτάτοι περισσότερη ώρα. Για παράδειγμα τα λεμόνια και το λάιμ έχει αποδειχθεί, ότι μειώνουν τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφίμων σας, που σημαίνει ότι μεταβολίζετε τις τροφές πιο αργά. Αυτό ισοδυναμεί με την αύξηση του αισθήματος του κορεσμού. Επίσης, το ξύδι και η κανέλα έχουν παρόμοια αποτελέσματα με τα εσπεριδοειδή.

Επιλέξτε να φάτε κάτι υγιεινό πριν πάτε σε ένα εστιατόριο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντισταθείτε στους πειρασμούς. Αν έχετε κανονίσει να πάτε έξω για φαγητό, τότε φάτε ένα σνακ στο σπίτι, ώστε να μην πάτε πεινασμένοι στο τραπέζι.

Πιείτε νερό πριν διψάσετε. Μην περιμένετε να διψάσετε για να αναζητήσετε το νερό, γιατί θα έχετε ήδη αφυδατωθεί. Επίσης πολλές φορές εγκέφαλος συγχέει τη δίψα με τη πείνα, που σημαίνει ότι καταλήγετε να τρώτε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο, ενώ στην πραγματικότητα διψάτε. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Θα αποτρέψετε την αφυδάτωση και θα περιορίσει την υπερκατανάλωση.

Να κινείστε όσο πιο πολύ μπορείτε. Η γυμναστική σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό για να χάσετε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν. Εάν δεν θέλετε να πάτε γυμναστήριο, απλά μπορείτε να περπατάτε κάθε μέρα ή να ξεκινήσετε ένα άθλημα. Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατάτε το σώμα σας σε εγρήγορση.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.