WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: 5 tips που θα σε βοηθήσουν


29 Ιουνίου 2021

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: 5 tips που θα σε βοηθήσουν

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν ψηλά, τις ορμονικές αλλαγές στο σώμα σας και την αυξημένη αιματική ροή στην εγκυμοσύνη, αλλά και με την έξτρα θερμότητα που παράγεται από τον πλακούντα, οι έγκυες στο 3ο τρίμηνο (και όχι μόνο) με την ζέστη του καλοκαιριού, αποζητούν απεγνωσμένα λίγη απαραίτητη δροσιά!

Κατατροπώστε τον καύσωνα με συνεχή ενυδάτωση - κρύα υγρά και χυμούς, (τουλάχιστον τρία λίτρα νερό την ημέρα - πάντα ένα μπουκάλι μαζί σας). Επίσης, τα κρύα ντους είναι απολύτως απαραίτητα.

Το κολύμπι σε θάλασσα ή πισίνα ενδείκνυται γενικά, εφόσον έχετε και το πράσινο φως από τον/την γιατρό σας. Αν βρίσκεστε έξω στο δρόμο ή στη δουλειά και χρειάζεστε μια γρήγορη λύση για να ρίξετε την αυξημένη θερμοκρασία σας και να δροσιστείτε, ρίξτε λίγο κρύο νερό στους καρπούς σας.

Αεράκι! Είτε έχετε όλα τα παράθυρα ανοιχτά για να δημιουργείται ρεύμα αέρος, είτε έχετε το air conditioning ανοιχτό, το αεράκι αποδεικνύεται σωτήριο. Για όσες δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ, αλλά δεν θέλετε να κοιμάστε με το air condition ανοικτό, μια έξυπνη λύση είναι να τοποθετήσετε δύο παγωμένα μπουκάλια νερό μπροστά στον ανεμιστήρα και να τον αφήσετε να δουλεύει όλο το βράδυ. Άμεσο κυκλαδίτικο αεράκι με αυτό το hack.

Αποφυγή του ηλίου και παραμένουμε όσο γίνεται στη σκιά. Τόσο για την υγεία του δέρματος, όσο και γιατί στην σκιά μπορεί να έχουμε μέχρι και 10-15 βαθμούς λιγότερη θερμοκρασία. Φορέστε βαμβακερά που αναπνέουν και θα το ξαναπώ, ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση.

Ανύψωση των κάτω άκρων. Αν όλη αυτή η ζέστη έχει προκαλέσει οίδημα των κάτω άκρων, είναι καιρός να αράξετε και να βάλετε τα πόδια σας ψηλά είτε με δύο μαξιλάρια κάτω από αυτά στον καναπέ ή στο κρεβάτι, είτε με όποιον άλλον τρόπο σάς βολεύει. Ανακουφίζει και μειώνει το οίδημα.

Παγωτά, smoothies ( πχ με παγωμένα φρούτα, μπανάνες, γάλα και σπανάκι σε ένα μπλέντερ), κρύα φρούτα και φρουτοχυμοί. Κρατήστε το ψυγείο σας εξοπλισμένο. Το δημοφιλέστερο και πιο αποτελεσματικό φρούτο για το καλοκαίρι που μπορεί να καταναλώσει η κάθε έγκυος όσο χρειαστεί; Το καρπούζι.

Μείνετε ενυδατωμένες και καλή δύναμη!

Από τον Μαιευτήρα- Γυναικολόγο, Δρ. Κωνσταντίνο Περιστέρη: YouTube channel: Dr.Konstantinos Peristeris, Instagram: drperisteris, Facebook: Konstantinos Peristeris - Κωνσταντίνος Περιστέρης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.