WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 λόγοι που νιώθετε πάντα κουρασμένοι και τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Νοεμβρίου 2021

5 λόγοι που νιώθετε πάντα κουρασμένοι και τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό

Μήπως τον τελευταίο καιρό αισθάνεστε υποτονικοί; Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιες συνήθειες απομυζούν την ενέργειά σας και ενισχύουν την κούραση. 

Τα μικρά πράγματα που κάνετε ( ή δεν κάνετε) μπορεί να σας εξαντλήσουν τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Γι αυτό και παρακάτω, θα σας αποκαλύψουμε κάποιες συνήθειες που μπορεί να σας κάνoυν να νιώθετε πάντα κουρασμένοι.

Δεν γυμνάζεστε. Η γυμναστική αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή, βοηθάει στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και παρέχει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στους ιστούς. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να ξαπλώσετε στον καναπέ, πηγαίνετε τουλάχιστον για ένα γρήγορο περπάτημα και δεν θα το μετανιώσετε

Δεν πίνετε αρκετό νερό. Μόλις το 2% απώλειας νερού, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Η αφυδάτωση προκαλεί μία μείωση του όγκου του αίματος και αυτό μειώνει την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο και  τα θρεπτικά συστατικά φθάνουν στους μύες και στα όργανά σας.

Το αίσθημα της δίψας είναι μία πρώτη ένδειξη ότι χρειάζεται να ενυδατωθείτε, αλλά δεν είναι η μόνη, για αυτό καλό είναι να μην βασιστείτε μόνο σε αυτό. Ένας καλό δείκτης ενυδάτωσης είναι το χρώμα των ούρων. Όσο πιο σκουρόχρωμο, τόσο πιο έντονη είναι και η αφυδάτωση, επομένως χρειάζεται να προσλάβετε άμεσα νερό. Προσπαθήστε να έχετε πάντα κοντά σας ένα ποτήρι ή μπουκάλι νερό. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί επίσης να σας ενυδατώσει.

Δεν παίρνετε αρκετό σίδηρο. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας κάνει υποτονικούς, οξύθυμους και αδύναμους. Ενισχύστε την πρόσληψη σιδήρου σας, για να μειώσετε τον κίνδυνο της αναιμίας. Καταναλώστε άπαχο βοδινό κρέας, φασόλια, αυγά, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και συνδυάστε τις φυτικές τροφές με βιταμίνη C.

Είστε τελειομανείς. Η προσπάθεια να είστε συνεχώς τέλειοι, σας κάνει να δουλεύετε πολύ σκληρότερα από ό, τι είναι απαραίτητο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ορίσετε ρεαλιστικούς στόχου και να αφήσετε στην άκρη αυτούς που είναι δύσκολο έως αδύνατο να επιτευχθούν. Επίσης είναι σημαντικό να ασχολείστε με τον εαυτό σας, ώστε να ξεκουράζεστε και να έχετε ενέργεια.

Έχετε ακατάστατο γραφείο. Το ακατάστατο γραφείο μπορεί να σας εξαντλήσει ψυχικά, ενώ  περιορίζει την ικανότητα του εγκεφάλου σας να επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Έτσι λοιπόν στο τέλος της ημέρας βεβαιωθείτε ότι το γραφείο σας είναι τακτοποιημένο και θα διαπιστώσετε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να νιώθετε πιο όμορφα το επόμενο πρωί. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.