WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα πιο σημαντικά tips για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Απριλίου 2022

Τα πιο σημαντικά tips για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος
pexels
Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσετε βάρος, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι συχνά αρκετά δύσκολη.

Το κλειδί για τη διατήρηση ενός σωματικού υγιούς βάρους για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η ισορροπία. Το σώμα σας χρειάζεται τα σωστά θρεπτικά συστατικά για να λειτουργεί σωστά όλη την ημέρα. Και ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε αυτό που χρειάζεστε είναι να απολαμβάνετε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά από διάφορες ομάδες τροφίμων.

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

  • Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά και περιορίστε τα πρόσθετα σάκχαρα και τα στερεά λίπη όταν αγοράζετε τρόφιμα

  • Αυξήστε την πρόσληψη δημητριακών ολικής αλέσεως τα οποία περιέχουν διαιτητικές ίνες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ανταλλάξτε το λευκό ψωμί με εκείνο της ολικής αλέσεως και επιλέξτε καστανό ρύζι, κινόα ή το κεχρί στο επόμενο γεύμα σας.

  • Το άπαχο βοδινό κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά, τα φασόλια, οι φακές και οι τροφές σόγιας είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, η οποία βοηθά στην επισκευή των μυών. Προτιμήστε κρέατα στον φούρνο, αντί για τηγανητά.

  • Τα τρόφιμα και τα ποτά με πρόσθετα σάκχαρα και στερεά λίπη αποτελούν πειρασμό για πολλούς, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε μακριά από αυτά. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το μέγεθος των μερίδων και η ισορροπία.

  • Εάν λαχταράτε κάτι γλυκό δοκιμάστε πρώτα να φάτε ένα φρούτο. Τα φρούτα έχουν φυσικά σάκχαρα που μειώνουν τη λαχτάρα για γλυκό, αλλά περιέχουν επίσης και βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες. Αν ψάχνετε για κάτι αλμυρό, δοκιμάστε μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή λίγο αβοκάντο με κράκερ ολικής αλέσεως.

  • Εξακολουθείτε να λαχταράτε αυτό το γλυκό; Δεν χρειάζεται να το στερηθείτε, απλά θυμηθείτε ότι η μετριοπάθεια είναι το κλειδί.

Ισορροπία τροφής και φυσικής δραστηριότητας

Αυτό που τρώτε είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης του ενεργειακού ισοζυγίου. Το άλλο είναι η σωματική δραστηριότητα.

Η εύρεση μιας υγιούς ισορροπίας σημαίνει να εντάξετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας. Για τη συνολική υγεία, στοχεύστε σε 30 λεπτά μέτριας έως έντονης δραστηριότητας κάθε μέρα. Δοκιμάστε να προσθέσετε το περπάτημα 15 ή 20 λεπτών κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος ή να βρείτε ένα αγαπημένο χόμπι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.