WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μεγάλωσες κι εσύ με τη μυρωδιά του φρέσκου ροδάκινου στο σπίτι;


Branded Content Team

30 Ιουλίου 2024

Μεγάλωσες κι εσύ με τη μυρωδιά του φρέσκου ροδάκινου στο σπίτι;
Τα Velvita Gold φτάνουν από το χέρι του δενδροκόμου κατευθείαν στο σπίτι σου

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, τα ροδάκινα είναι το αγαπημένο μου φρούτο. Θες ότι το έχω συνδέσει με το καλοκαίρι και την ξεγνοιασιά που το συνοδεύει; Θες η υπέροχη γεύση τους που βγάζει κάτι από τη μία εξωτικό και από την άλλη πολύ σπιτικό; Σε κάθε περίπτωση, είναι να μη μου πεις τη λέξη «ροδάκινο», για να μπω σε ένα mood ενθουσιασμού και να φαντάζομαι να το απολαμβάνω σε κάθε εκδοχή του, από ένα φρέσκο φρούτο μέχρι ένα ποτήρι χυμό την ώρα που χαλαρώνω στο μπαλκόνι το απόγευμα μετά τη δουλειά.

Πίσω από αυτή μου την αγάπη για τα ροδάκινα δε βρίσκεται άλλος από τη μαμά μου και τη δική μου πλέον αδυναμία στα Velvita Gold από τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού. Έξι ποικιλίες ροδάκινων, έξι ποικιλίες νεκταρινιών και από μία ποικιλία λευκόσαρκου νεκταρινιού, οι οποίες διαδέχονται σε χρόνο ωρίμανσης η μία την άλλη, καλύπτοντας όλη την περίοδο από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτέμβρη.

Jenny.Gr

Είναι από εκείνα τα ροδάκινα που λιώνουν στο στόμα και που έχουν μία γλυκάδα που δεν μπορείς να χορτάσεις. Τα πιάνεις στα χέρια σου και μοσχομυρίζουν ώριμο ροδάκινο όλο το καλοκαίρι. Τα αφήνεις μέσα σε ένα μπολ στο τραπέζι και όλη η κουζίνα αποκτά τη μυρωδιά τους. Καθόλου παράξενο, βέβαια, αν σκεφτείς ότι συσκευάζονται μέσα στο χωράφι, οπότε φτάνουν στο σπίτι σου κατευθείαν από το χέρι του δενδροκόμου, έχοντας μεσολαβήσει ιχνηλασιμότητα για κάθε τελάρο που φτάνει στην αγορά.

Jenny.Gr

Άλλος ένας λόγος που έχω λατρέψει τα Velvita Gold, τα οποία μόλις «κυκλοφόρησαν» στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα, είναι οι αυστηρές διαδικασίες που ακολουθεί η παραγωγή τους. Οι καλλιεργητικές φροντίδες των ροδάκινων οι οποίες γίνονται αυστηρά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Πιστοποιημένου Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που εφαρμόζει ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την καθολική εφαρμογή βιολογικών μεθόδων (CONFUSIO, εξαπόλυση ωφέλιμων εντόμων, ψεκασμούς Θείου και Ασβεστίου), τη μειωμένη λίπανση κατά 45% σε σχέση με το μέσο όρο που εφαρμόζεται στη χώρα και την ελεγχόμενα ελλειμματική άρδευση.

Jenny.Gr

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο μια και ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο. Πρόκειται για έναν αγροτικό συνεταιρισμό που με τη υφιστάμενη νομική μορφή εμφανίζεται από το 1958 ενώ ως συνεταιριστική μορφή οργάνωσης υφίσταται από το 1917. Η κύρια παραγωγή του είναι ροδάκινα, νεκταρίνια και μήλα (σ.σ. πάνω από 15.000 τόνοι), ενώ παράγει και ακτινίδια, δαμάσκηνα, νάσυ, κυδώνια, βερίκοκα και κεράσια σε μικρότερες ποσότητες.

Jenny.Gr

Είναι ωραίο να ξέρεις από πού έρχονται τα φρούτα που μπαίνουν στην κουζίνα σου. Να γνωρίζεις πως κύριο μέλημα των παραγωγών είναι να σου παραδώσουν κορυφαία ποιότητα και ασυναγώνιστη γεύση. Στα 6.500 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού συμβαίνει ακριβώς αυτό, προσφέροντάς μας ποικιλίες με σταθερή γεύση, υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και φυτικές ίνες και χαμηλή οξύτητα.

Jenny.Gr

Επιπλέον, ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ συνεργάζεται με παραγωγούς από τον Τύρναβο οι οποίοι παράγουν κυρίως αχλάδια, με αγρότες από τη Σκάλα Λακωνίας που καλλιεργούν υπερπρώιμα ροδάκινα, με μια ομάδα μηλοπαραγωγών από την Καστοριά με σύνολο παραγωγής 2.000 τόνους και από το 2017 με παραγωγούς από την περιοχή της Λαμίας που καλλιεργούν κεράσια, υπερπρώιμα ροδάκινα, δαμάσκηνα και ακτινίδια.

Jenny.Gr

Τα Velvita Gold είναι τα ροδάκινα που φέρνουν επίσημα το καλοκαίρι σπίτι σου. Με τη φανταστική τους γεύση και το μεστό τους άρωμα, οι θερινοί μήνες δεν ήταν ποτέ πιο απολαυστικοί!

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.