XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το eco μαγείρεμα


Τζουλιάννα Καρνέζη

26 Οκτωβρίου 2011

eco-cooking.jpg

Συμβουλές για ένα πιο eco-friendly μαγείρεμα.

Ξεκινήστε με το ψυγείο σας. Το ψυγείο συνήθως καταναλώνει την περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια απ΄όλο το νοικοκυριό. Ρυθμίστε το  σε μια μέτρια θερμοκρασία και φροντίστε να το κλείνετε πάντα καλά. Ακόμα πρέπει να ξέρετε ότι τα ψυγεία καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια όταν είναι γεμάτα γιατί υπάρχει λιγότερος αέρας για να παγώσουν. Αυτό που μπορείτε να κάνετε τις ημέρες που είναι άδειο από τρόφιμα είναι να γεμίσετε τα ράφια με κανάτες νερού.Οι ηλεκτρικές κουζίνες καταναλώνουν και αυτές πολύ ενέργεια. Για να μειώσετε την κατανάλωση προτιμήστε άλλες μορφές μαγειρέματος όπως το τηγάνισμα αντί για το ψήσιμο. Μπορεί να μην είναι πάντα πρακτικό αλλά ξοδεύει λιγότερο ρεύμα σε σχέση με το φούρνο! Τέλος, από τη στιγμή που αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μπορείτε να δοκιμάσετε να ψήσετε διάφορα φαγητά ταυτόχρονα.Δοκιμάστε:
  • Nα φτιάχνετε καφέ σε μικρό ηλεκτρικό ματάκι. Το μικρό μάτι της κουζίνας «καίει» περισσότερο.
  • Τα σκευή σας να είναι eco-friendly.
  • Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής αλέσεως σε μακαρόνια και ρύζι που μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα.