XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καππαροσαλάτα Σύρου


TSVIGKOU

17 Μαΐου 2012

-ΣΥΡΟΥ.jpg

Παραδοσιακό έδεσμα των Κυκλάδων, κυρίως της Σίφνου και της Σύρου, η καππαροσαλάτα σερβίρεται συνήθως σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό σε ψητά.

Στα νησιά μπορείς να την μαζέψεις από παντού! Της Σίφνου γίνεται με αποξηραμένη κάππαρη σε αντίθεση με την καππαροσαλάτα της Σύρου όπου η κάππαρη ανακατεύεται με αρωματικά και βρασμένες πατάτες ή ψωμί.

Υλικά για 4 άτομα: 1 φλιτζάνι κάππαρη ξαρμυρισμένη 3 μεγάλες πατάτες 100gr πράσινες ελιές χοντροκομμένες 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ½ φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια ½ φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά σούπας ρίγανη ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας ξύδι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

• Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα σε πολύ αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

• Καθαρίστε και πολτοποιήστε τις πατάτες με ειδικό εργαλείο ή με μύλο του πουρέ. Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ.

• Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόψτε τα 4/5 της κάππαρης και ρίξτε τη μαζί με τις πράσινες ελιές και το ξύδι. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί και προσθέστε τη ρίγανη και τον άνηθο. Δοκιμάστε το αλάτι και αλατοπιπερώστε ανάλογα.

• Ρίξτε το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Αν θέλετε, προσθέστε την υπόλοιπη κάπαρη ολόκληρη.

• Σερβίρετε την καππαροσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.

• Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πατάτες με 2 φλιτζάνια ξερό ψωμί, μουσκεμένο και καλά στυμμένο.

Δείτε ακόμα:

Σαλάτες για καλή μνήμη

Παγωτό παρφέ

Εύκολο: Οι φακές αλλιώς!