XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πιπεράτο Φιλέτο


16 Νοεμβρίου 2012

beef-fillet.jen_2.jpg

Ένα νόστιμο φαγητό για τους λάτρεις της πικάντικης κουζίνας. Συνοδεύεστε το με πουρέ ή πράσινη σαλάτα.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 φιλέτα μοσχαρίσια
  • 1 κουτ.της σούπας ανάμεικτους κόκκους πιπεριού
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 2 κουτ. της σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία: Καθαρίζετε, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζετε στη συνέχεια το πιπέρι και τα φιλέτα ,τα γυρίζετε για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και ρίχνετε το κρασί. Αφήνετε λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τα φιλέτα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (10 λεπτά λιγότερο ψημένα ή 25 λεπτά αν τα θέλετε καλοψημένα). Αν χρειαστεί, συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κότας.

Για το πουρέ πατάτας: Καθαρίζετε τις πατάτες,τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ ή τις περνάτε στο κλασσικό μύλο των λαχανικών. Τις ανακατεύετε με το βούτυρο.

Καλή όρεξη!