XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κις λορέν με πράσα, σπανάκι και σταφίδες


19 Δεκεμβρίου 2012

Μια ιδιαίτερη και εύκολη συνταγή.

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 200 γρ.σπάνακι
  • 5 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ.σταφίδες
  • πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία:

Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σ' ένα στρογγυλό ταψάκι και από πάνω βάζετε τη σφολιάτα, τρυπώντας με ένα πιρούνι πολλές φορές το κέντρο της για να μη φουσκώσει. Την αφήνετε να ψηθεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και τη βάζετε στην άκρη. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρετε το πράσο κομμένο σε φέτες για μερικά λεπτά, ενώ στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, ρίχνοντας όσο αλάτι και πιπέρι χρειαστεί. Μεταφέρετε τα λαχανικά στο κέντρο της σφολιάτας και τα στρώνετε ομοιόμορφα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα ρίχνετε πάνω από το σπανάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.

Καλή όρεξη!