Μία εύκολη και ελαφριά συνταγή για σούπα με λαχανικά και μοτσαρέλα.
Υλικά (για 4 άτομα):
• 2 κολοκυθάκια • 2 καρότα • 1 ξερό κρεμμύδι • 3 κλωναράκια σέλινο • 1 πράσο • 4 φέτες μπέικον • 1 ώριμη τομάτα • 4 φέτες ψωμί του τοστ • 125 γραμμ. μοτσαρέλα • 4 κσ. τριμμένη παρμεζάνα • 1 πρέζα βασιλικό • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα • ελαιόλαδο • αλάτι • πιπέρι
Ψιλοκόβετε το μπέικον και τα λαχανικά, εκτός από την ντομάτα. Τα σοτάρετε σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνετε 1,5 λίτρο νερό, το βασιλικό, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τρίβετε την ντομάτα στον τρίφτη και την προσθέτετε στη σούπα. Βράζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσετε τη σούπα από το μάτι της κουζίνας κόβετε τη κατσαρόλα σε 8 φέτες και τις φέτες του ψωμιού διαγώνια. Βάζετε από μία φέτα μοτσαρέλα σε κάθε κομμάτι ψωμιού, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε τη σούπα και βάζετε σε κάθε πιάτο τις ψημένες φέτες του ψωμιού.