Γιατί είναι ανάγκη τα κορίτσια να έχουν γυναικείους ώμους να στηριχτούν;
10 Ιανουαρίου 2013
Ο μόνος τρόπος να θωρακιστούν από λάθος πρότυπα και συμπεριφορές.
Τα πρότυπα ήταν ανέκαθεν σημαντικά για την σωστή ανάπτυξη και εξέλιξη των αγοριών και των κοριτσιών, αλλά για κάποιο λόγο αναφερόμασταν πάντα κυρίως στα αγόρια.
Τώρα η βαρύτητα μοιράζεται και περισσότερο από ποτέ τα κορίτσια φαίνεται να χρειάζονται αυτή την καθοδήγηση, το στήριγμα και την έμπνευση από κάποιο γυναικείο πρότυπο μιας και οι επιρροές από τα μέσα και το περιβάλλον τους, κυριολεκτικά αλλοιώνουν τις προσωπικότητες τους και μπερδεύουν τις προτεραιότητες τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα ήρθε ο συγγραφέας Steve Biddulph, που βρίσκεται πίσω από το πολύ πετυχημένο βιβλίο “Raising Boys», το οποίο θεωρείτε σαν «Βίβλος» από τους γονείς και έχει πουλήσει 3 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως, μέσα από το νέο του βιβλίο «Raising girls» που θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Ο ίδιος γράφει σχετικά στο βιβλίο: « Για να κατανοήσουμε τις κόρες μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως τα παιδικά τους χρόνια δεν είναι όπως τα δικά μας. Τα δικά μας 18 είναι τα δικά τους 14, τα δικά μας 14 είναι τα δικά τους 10. Ποτέ πριν τα κορίτσια δεν ήταν κάτω από τέτοια βίαιη επίθεση μέσα από τα πάντα, τις διαφημίσεις για δίαιτες, την προώθηση του αλκοόλ, την πίεση της μόδας ακόμα και την πορνογραφία που μπαίνει στα δωμάτια τους.» Και προσθέτει ο συγγραφέας: Πριν πέντε χρόνια αρχίσαμε να βλέπουμε σημαντικές αλλαγές στην ψυχική υγεία των κοριτσιών. Προβλήματα όπως διατροφικές διαταραχές και αυτοκαταστροφή. Κάτι που ήταν πολύ σπάνιο τώρα γίνεται σε κάθε τάξη και σε κάθε δρόμο.»
Ο γνωστός λοιπόν συγγραφέας προτείνει πως η λύση βρίσκεται στους «γυναικείους ώμους» που έχουν γύρω τους. Γυναίκες άλλες εκτός από τη μητέρα τους που μπορούν να γίνουν μέντορες τους. Τονίζει πως πλέον οι συγγενείς και η οικογένεια δεν στηρίζουν τα κορίτσια όπως παλιά και δεν αφιερώνεται αρκετός χρόνος σε αυτά. Κρίνει λοιπόν πως είναι σημαντικό να υπάρχουν άλλες γυναίκες στη ζωή τους που θα τα στηρίξουν, ειδικά όταν πολλές φορές υπάρχουν συγκρούσεις με τη μητέρα ή νιώθουν άβολα να συζητήσουν μικρά και μεγάλα θέματα μαζί τους.
Πηγή: Daily mail