XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η παράσταση θα ανέβει στο «σαλόνι»


10 Φεβρουαρίου 2013

Ο μεγαλύτερος παραμυθάς Hans Christian Andersen έλεγε ότι «τα παραμύθια γράφονται για να κοιμούνται τα παιδιά και να ξυπνάνε οι ενήλικες».

Ίσως να έφτασε η στιγμή να αφήσετε κατά μέρος τον κόσμο των ενήλικων και να αρχίσετε να τρέφετε τη δημιουργική ψυχή σας με τις εμπνεύσεις που τη γέμιζαν όταν ήσασταν μικροί. Θυμάστε ποιο ήταν το αγαπημένο σας παραμύθι; Ήρθε η ώρα να ανέβει στο «σαλόνι σας».

Προτείνετε στα παιδιά σας να ανεβάσετε μια θεατρική παράσταση. Μοιράστε τους ρόλους και μεταμορφώστε το σαλόνι σας, με απλά πράγματα σε σκηνικό παραμυθιού. Χρησιμοποιήστε παλιά ρούχα και στολές ως κοστούμια. Βρείτε τραγούδια ή χρησιμοποιήστε καραόκε και τραγουδήστε εσείς. Αφεθείτε ελεύθεροι και διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά σας. Χορέψτε, τραγουδήστε και γελάστε ξέγνοιαστοι. Οι ρόλοι θα τα βοηθήσουν να μάθουν πράγματα για τις ανθρώπινες σχέσεις και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, μέσα από ένα ευχάριστο παιχνίδι.  Ακόμα τα βοηθάτε να καλλιεργήσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Τολμήστε το και καλή διασκέδαση!