XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου με ελιές και μανιτάρια


8 Μαρτίου 2013

Ένας γευστικός συνδυασμός για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο.

Υλικά:

• 4 μπούτια κοτόπουλου • 10 μέτρια φρέσκα μανιτάρια • 2κ.σ. πράσινες ελιές σε φέτες • 1 ξερό κρεμμύδι • 1 κουτί τοματάκια κονκασέ • 1 πρέζα κύμινο • ½ ματσάκι μαϊντανό • 4κ.σ. ελαιόλαδο • Χυμό από΄μισό λεμόνι • 250γρ. χυλοπίτες αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε στην κατσαρόλα με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα μπουτάκια κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε για λίγο και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 3-4’. Συνεχίζετε με τα τοματάκια, τις ελιές, το κύμινο και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 20’. Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και στη συνέχεια τις ανακατεύετε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σερβίρετε το κοτόπουλο με συνοδευτικό τις χυλοπίτες.

Καλή όρεξη!