Τραγανές μπρουσκέτες με ντομάτα και mozzarella.
Υλικά (για 12 μπρουσκέτες):
- 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
- 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- ½ κούπα ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- ¼ κούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κούπα τριμμένη mozzarella
Διαδικασία:Προθερμαίνετε τον φούρνο και βάζετε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψάκι, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ανακατεύετε τις ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά και ψήνετε το ψωμί, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μοιράζετε το μείγμα της ντομάτας στις φέτες του ψωμιού και ρίχνετε από πάνω τη mozzarella. Τα ξαναβάζετε στον φούρνο και τα αφήνετε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή όρεξη!