Υγιεινή ρεβυθοσαλάτα με ελαιόλαδο και σκόρδο.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 φλιτζ. ρεβύθια
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- χυμός από 2 λεμόνια
- ½κ.γ. αλάτι
Διαδικασία:
Βάζετε από το βράδυ σε νερό τα ρεβύθια με τη σόδα. Την άλλη μέρα τα βράζετε, τα σουρώνετε και τα περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Ανακατεύετε το σκόρδο, τον χυμό από τα λεμόνια και το αλάτι. Προσθέτετε τον πουρέ των ρεβυθιών και ανακατεύετε. Σερβίρετε με λάδι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.