XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταραμοκεφτέδες


18 Μαρτίου 2013

Παραδοσιακοί ταραμοκεφτέδες για το σαρακοστιανό σας τραπέζι.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 100 γρ. ταραμά
  • 100 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι για το μείγμα και επιπλέον αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία:

Μουσκεύετε τον ταραμά σε χλιαρό νερό, για να ξαλμυρίσει. Τον στραγγίζετε και τον τοποθετείτε σε μια λεκάνη προσθέτοντας το τριμμένο ψωμί, το αλεύρι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το μαϊντανό και το πιπέρι. Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι στο τηγάνι και το προσθέτετε στο μείγμα του ταραμά. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί. Πλάθετε τους κεφτέδες και τους αλευρώνετε. Βάζετε το λάδι να κάψει και τους τηγανίζετε και από τις δυο πλευρές. Τους σερβίρετε ζεστούς.

Καλή όρεξη!