Εύκολη συνταγή για σνακ με μπριός και μανιτάρια.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 8 ψωμάκια αφράτα (μπριός)
- 300 γρ. μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 60 γρ. βούτυρο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. μπλε τυρί ή γκαμπατζόλα
- 4 κ.σ. κρασί λευκό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία:
Ξεπλένετε τα μανιτάρια, τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβετε ένα καπάκι από κάθε ψωμάκι και αδειάζετε αρκετή από την ψίχα του. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 10', μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το τυρί λιωμένο με πιρούνι, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και βράζετε για 6-7', μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και μοιράζετε το μείγμα στα ψωμάκια. Γαρνίρετε με μαϊντανό.
Καλή όρεξη!