XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπριός γεμιστά με μανιτάρια


21 Μαρτίου 2013

Εύκολη συνταγή για σνακ με μπριός και μανιτάρια.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 8 ψωμάκια αφράτα (μπριός)
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 200  ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μπλε τυρί ή γκαμπατζόλα
  • 4 κ.σ. κρασί λευκό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία:

Ξεπλένετε τα μανιτάρια, τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβετε ένα καπάκι από κάθε ψωμάκι και αδειάζετε αρκετή από την ψίχα του. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 10', μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το τυρί λιωμένο με πιρούνι, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και βράζετε για 6-7', μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και μοιράζετε το μείγμα στα ψωμάκια. Γαρνίρετε με μαϊντανό.

Καλή όρεξη!