XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάχανο βουτύρου


28 Μαρτίου 2013

Για ένα ελαφρύ γεύμα ή ως συνοδευτικό.

Υλικά:

  • 1 μέτριο λάχανο
  • ½ φλιτζ. βούτυρο
  • 4-5 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζ. ζεστό νερό
  • λίγη πάπρικα

Διαδικασία:

Αφαιρείτε τα σκληρά κοτσάνια από το λάχανο και το κόβετε σε 6 ή 8 φέτες. Το βυθίζετε σε νερό που βράζει. Σε 3 λεπτά το στραγγίζετε και το βάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το βούτυρο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, το ζεστό νερό και την πάπρικα. Το ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει.

Καλή όρεξη!