XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατάτες προβενσάλ


11 Απριλίου 2013

Εύκολη συνταγή για πατάτες με σάλτσα και σκόρδο.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 1 ½ κιλό πατάτες μέτριες
  • 4 ντομάτες κόκκινες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες φετάκια
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες, τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ, προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45-60’, μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές.

Καλή όρεξη!