XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρατατούϊγ


20 Μαΐου 2013

Γαλλική παραδοσιακή συνταγή με λαχανικά.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 100 γρ. κρεμμύδια
  • 3 μελιτζάνες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 400 γρ. ντομάτες, ώριμες
  • 200 γρ. καρδιές αγκινάρας
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες, κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια, κόβετε επίσης σε κομμάτια τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες. Κόβετε τις αγκινάρες σε τέταρτα (τις φυλάτε χωριστά) και τις πιπεριές σε φέτες. Σε τηγάνι ρίχνετε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφήνετε να μαραθεί χωρίς να ξανθύνει. Προσθέτετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε σε πολύ σιγανή φωτιά για 1 ώρα, ανακατεύοντας πότε-πότε με προσοχή. Αν στο τέλος το φαγητό έχει πολλή σάλτσα, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και δυναμώνετε τη φωτιά για να πήξει. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τις αγκινάρες και βγάζετε πριν σερβίρετε το σκόρδο και τα αρωματικά χόρτα. Η ρατατούϊγ τρώγεται και κρύα.

Καλή όρεξη!