Απλή, γρήγορη συνταγή για το σαρακοστιανό σας τραπέζι.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 1 κιλό μύδια κατεψυγμένα
- 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα και βράζετε για 10'. Μόλις πήξει η σάλτσα ρίχνετε τα μύδια και συνεχίζετε το βράσιμο για μισή περίπου ώρα. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε τα μύδια με τη σάλτσα τους. Μπορείτε με την ίδια σάλτσα να περιχύσετε και βρασμένα ζυμαρικά.
Καλή όρεξη!