Συνδυασμός ρυζιού, τόνου και λαχανικών σε μία νόστιμη σαλάτα.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 300 γρ. ρύζι
- 100 γρ. αρακά
- 100 γρ. τόνο
- 4 φιλέτα αντζούγιας
- 1 μεγάλη κ.σ. κάπαρη
- 50 γρ. γραβιέρα
- 4-5 αγκινάρες ξιδάτες
- 1 ντομάτα
- 2 αυγά σφιχτά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού
Διαδικασία:
Βράζετε το ρύζι και ξεπλένετε με το νερό της βρύσης. Βράζετε τον αρακά, κόβετε σε κομματάκια τον τόνο και τις αντζούγιες, κόβετε τη γραβιέρα ,την ντομάτα (αφού την ξεφλουδίσετε) και τις αγκινάρες σε κομματάκια. Κόβετε τα αυγά σε τέταρτα. Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) σε σαλατιέρα, ρίχνετε λάδι, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Γαρνίρετε με τα σφιχτά αυγά.
Καλή όρεξη!