XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κριθαράκι σμυρνέικο


28 Μαΐου 2013

Νόστιμη συνταγή για κριθαράκι γκρατινέ.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • ½ κιλό κριθαράκι (χοντρό)
  • 4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2-3 κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζ. λάδι
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαδικασία:

Βάζετε σην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία-δύο βράσεις. Προσθέτετε το κριθαράκι και το ανάλογο νερό (ζεστό) και τα αφήνετε να βράσουν επί 25-30' περίπου.  Σερβίρετε το κριθαράκι ζεστό με τυρί τριμμένο ή αν θέλετε το γκρατινάρετε, βάζοντάς το λίγο πριν ψηθεί σε ένα πυρέξ και πασπαλίζοντάς το με το τυρί. Το βάζετε σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 10'.

Καλή όρεξη!