Φιλέτα μπακαλιάρου με κόκκινη σάλτσα.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 600 γρ. μπακαλιάρο
- 2-3 μεγάλα κρεμμύδια
- 400 γρ. τομάτες, ξεφλουδισμένες
- λάδι
- αλάτι
- αλεύρι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Βάζετε τον μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει και στη συνέχεια τον κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Τα αλευρώνετε, τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε φέτες και τα ρίχνετε να σοταριστούν ελαφρά σε μερικές κουταλιές λάδι. Προσθέτετε κατόπιν τις τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Καλή όρεξη!