XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντίο δασκάλα!


13 Ιουνίου 2013

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μικρό σας να αποχαιρετήσει τη δασκάλα του;

Η σχολική χρονιά έφτασε σχεδόν στο τέλος της. Τα μικρά σας καλούνται να αποχαιρετήσουν τη δασκάλα τους και από το Σεπτέμβρη να συνεχίσουν στην επόμενη τάξη. Τι γίνεται όμως, αν είναι η αγαπημένη τους δασκάλα; Πώς μπορεί το μικρό σας να το διαχειριστεί;

Αρχικά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσετε τα συναισθήματα του μικρού σας. Αντιθέτως, ακούστε το με προσοχή και κατανόηση. Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση του και να του εξηγήσετε για τις ανθρώπινες σχέσεις και τον αποχωρισμό. Επίσης, μπορείτε να του προτείνετε τα εξής:

• Μπορεί αν θέλει να της γράψει ένα γράμμα, με τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες της φετινής χρονιάς. Ακόμα, μπορείτε να το ενθαρρύνετε να γράψει για τα συναισθήματά του.

• Προτείνετε στο μικρό σας να της κάνει ένα δώρο. Ενθαρρύνετε το μικρό σας να φτιάξει μια ιδιαίτερη ζωγραφιά ή μια κατασκευή για τη δασκάλα του, που να είναι αποκλειστικά για αυτήν.

• Ακόμα, μπορείτε να του πείτε πως μπορεί να διατηρήσετε επαφή με την δασκάλα του. Να μιλάνε στο τηλέφωνο, μπορεί να ζητά συμβουλές από εκείνη και να έχουν μια φιλική σχέση.

Επίσης, ενθαρρύνετε το μικρό σας και βοηθήστε να οραματιστεί την επόμενη χρονιά. Θα γνωρίσει ένα νέο δάσκαλο ή δασκάλα, θα μάθει καινούργια πράγματα και θα έχει νέες εμπειρίες.