Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα κάρι

Δευτέρα 22 Ιούλιος 2013

Πρόταση για χοιρινές μπριζόλες με νόστιμη σάλτσα από κάρι και αμύγδαλα.

Υλικά:

  • 4 μπριζόλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρντισμένα
  • 225 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. κάρι

Διαδικασία:

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρεύετε τις μπριζόλες για 5' σε μέτρια φωτιά. Γυρίζετε κι από την άλλη πλευρά και μαγειρεύετε για άλλα 5' ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν ψηθεί το κρέας, το βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα και το διατηρείτε ζεστό. Στον ζωμό που έχει μείνει στο τηγάνι ρίχνετε τα αμύγδαλα, το γιαούρτι και το κάρι. Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Βάζετε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και τις περιχύνετε με λίγη από τη σάλτσα. Γαρνίρετε το πιάτο με αμύγδαλα και συνοδεύετε με ρύζι.

Καλή όρεξη!