Λαβράκι σκορδάτο με τοματινία

Τετάρτη 31 Ιούλιος 2013

Εύκολο και νόστιμο!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 λαβράκια (περίπου 300 γραμ. το καθένα)
  • 2 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 20 τοματίνια
  • 1/2 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρέσκο πιπέρι
  • 1 κ.κ αποξηραμένο θυμάρι

Διαδικασία: 

Καθαρίζετε τα λαβράκια και τα φιλετάρετε. Κρατάτε τα κόκαλα και τα κεφάλια. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα, μαζί με το κρασί, το σκόρδο, τα τοματίνια, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,  και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάζετε τα τοματίνια από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε τη φλούδα τους. Περνάτε τον ζωμό από σουρωτήρι. Βάζετε σ' ένα ταψάκι τα ψάρια, πασπαλίζετε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε από πάνω το ζωμό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15 λεπτά. Σερβίρετε το ψάρι συνοδεύοντας με τα τοματίνια.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.