Μία "διαφορετική" μπρουσκέτα μόνο με λαχανικά.
Υλικά:
- 2 μελιτζάνες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- ½ κρεμμύδι
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.σ. φρέσκια μέντα
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κύβους. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Περνάτε με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε πάνω τις ροδέλες της μελιτζάνας. Τις ψήνετε για 25'. Τις γυρίζετε και ψήνετε ακόμη 12'. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, τα φύλλα μέντας κομμένα, το αλάτι κα το πιπέρι. Βγάζετε τις μελιτζάνες και βάζετε από πάνω σε καθεμία λίγο από το μείγμα. Ρίχνετε λίγη παρμεζάνα και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.