Ρεβίθια με ροκφόρ

Τετάρτη 9 Οκτώβριος 2013

Δώστε στα ρεβίθια λίγη περισσότερη γεύση!

Υλικά:

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 2 κλωνάρια ψιλοκομμένο σέλινο
  • 4-5 φύλλα φασκόμηλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. ξερά μανιτάρια
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. τοματοπολτό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • φέτες ψωμιού
  • 100 γρ. τυρί ροκφόρ σε μικρά κομματάκια

Διαδικασία:

Μουσκεύετε από το βράδυ τα ρεβίθια και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με χλιαρό νερό. Τα αφήνετε να πάρουν βράση, αργά, σε μέτρια φωτιά, τα σκεπάζετε και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά, επί 2 περίπου ώρες. Προσθέτετε στα ρεβίθια το σέλινο, το φασκόμηλο, το σκόρδο, τα μανιτάρια αφού τα μουσκέψετε, το αλάτι, λίγο πιπέρι, τον τοματοπολτό και το λάδι. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για μισή έως 1 ακόμη ώρα. Τα σερβίρετε με φετάκια ψωμιού ψημένα, αφού τρίψετε μέσα το ροκφόρ.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.