XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να μάθετε στα παιδιά προγραμματισμό


21 Οκτωβρίου 2013

Τα μικρά σας μπορούν να βγουν πολύ εύκολα εκτός χρόνου. 

Δεν έχουν μάθει να τα ορίζει κάτι ώστε να δουν πως θα μπορούν να διαχειριστούν το χρόνο και τις υποχρεώσεις τους. Πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε να εξοικειωθούν με τον προγραμματισμό;

Αρχικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από οπτικές, ακουστικές και κιναισθητικές μεθόδους, μέχρι να βρείτε την κατάλληλη για το μικρό σας. 

  • Είναι καλό τα παιδιά να έχουν ένα συγκεκριμένο χώρο μελέτης. Στο χώρο αυτό θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρώνονται και να μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους.
  • Είναι σημαντικό να δώσετε στα μικρά σας ένα ρολόι και ένα ημερολόγιο για να μπορεί να κατανοεί μόνο του τον χρόνο. Θα σημειώνει τις υποχρεώσεις του για να μην τα ξεχνάει.
  • Βοηθήστε τα στην αρχή. Μπορείτε τον πρώτο καιρό να τους υπενθυμίζετε τις υποχρεώσεις τους με διακριτικό τρόπο. Ακόμα, καθίστε με το παιδί και φτιάξτε στην αρχή το πρόγραμμα μαζί του. Σημειώστε πότε έχει τις εξωσχολικές του δραστηριότητες.
  • Είναι ακόμα σημαντικό να τονίσετε στα μικρά σας, πώς όσο πιο συγκεντρωμένα είναι στις εργασίες τους τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν και θα έχουν χρόνο για παιχνίδι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.