Ολόκληρες τηγανιτές πατάτες για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας.
Υλικά (για 2-3 άτομα):
- 10 μικρές πατάτες
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο
- 55 γρ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα και τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμα ζεστές. Τις βουτάτε μέσα στη φρυγανιά που έχετε ανακατέψει σε ένα μπολ μαζί με την παρμεζάνα. Χτυπάτε τα αυγά, βουτάτε μέσα τις πατάτες και μετά πάλι στο μίγμα της φρυγανιάς με την παρμεζάνα. Ζεσταίνετε λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και τις διατηρείτε ζεστές. Λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον μαϊντανό και περιχύνετε με αυτό τις πατάτες.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.