Γευστικό και δροσερό πιάτο!
Θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι 1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 100 γραμμ. φέτα 1 μήλο 1/2 ματσάκι μαϊντανό 5 κουτ της σούπας σουσάμι
Για το ντρέσινγκ
1/4 του φλιτζανιού σησαμέλαιο 1/4 του φλιτζανιού χυμό μήλου 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι αλάτι πιπέρι
Διαδικασία:
Ξεπλένετε το ρύζι με άφθονο κρύο νερό, το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και το στραγγίζετε. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε το μήλο, το κόβετε, κόβετε τη φέτα, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ρίχνετε στο ρύζι και προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά, τη φέτα και το σουσάμι.