XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κριθαράκι με αρακά, κουκιά και ανθότυρο


23 Απριλίου 2014

Μια ανοιξιάτικη, εύκολη συνταγή.

Υλικά: 400 γρ. κριθαράκι μέτριο 1 1/2 φρέσκος αρακάς 1 κιλό φρέσκα κουκιά 1/2 φλιτζ. κρασί λευκό 1/2 φλιτζ. ανθότυρο 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 φλιτζ. δυόσμος 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία: Καθαρίζετε τα κουκιά και τον αρακά. Στο μπλέντερ προσθέστε το δυόσμο και μια κουταλιά ελαιόλαδου. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και το πράσο με την υπόλοιπη ποσότητα ελαιόλαδου. Προσθέστε το μείγμα του δυόσμου και το κριθαράκι. Προσθέστε το κρασί και μετά σιγά-σιγά κουταλιές ζεστού ζωμού. Μετά από περίπου 10 λεπτά προσθέστε το φρέσκο αρακά και τα κουκιά και συνεχίζετε να προσθέτετε το ζωμό. Αφού είναι σχεδόν έτοιμο και έχει μαλακώσει το κριθαράκι (μετά από περίπου 20 λεπτά) προσθέστε το ανθότυρο. Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: Συνταγές της Στιγμής

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.