ΖΩΔΙΑ

Τι λένε τα άστρα για το 2019


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΝΗΣ

23 Δεκεμβρίου 2018

clock-1096054_1920_2.jpg

Το 2019 είναι μία ανάσα μακριά μας, οπότε, ας πάρουμε μια μικρή γεύση για τι θα φέρει στο κάθε ζώδιο:

Κριός

Πίσω, στα όνειρα που ξέχασες να πάρεις μαζί σου

Το 2019 είναι μία εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τη ζωή σου αφού θα κληθείς να αντιμετωπίσεις το τέλος καταστάσεων που μπορεί να έχουν σημαδέψει την πορεία σου μέχρι σήμερα. Καλείσαι να διαχειριστείς μία εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στους τομείς της οικογένειας και της καριέρας, έχοντας την υποχρέωση να ανακαλύψεις τις προτεραιότητες που θέτεις. Μπορεί να νιώσεις πως μεγαλώνεις και αυτό να φανεί ακόμα και στην εικόνα σου, με αποτέλεσμα να πρέπει να αποδεχτείς το νέο σου ρόλο, να συμβιβαστείς με κάποιες καταστάσεις αλλά παράλληλα να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο ανθρώπους που είναι κοντά σου και δεν μπορείς να τους θεωρείς δεδομένους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ταύρος

Ετοιμάζοντας τις αποσκευές του νέου στου ταξιδιού

Το 2019 μοιάζει να είναι μία χρονιά με άκρως εκπαιδευτικό ρόλο για εσένα, αφού συμβαίνουν μία σειρά από αλλαγές και εξελίξεις που έχουν ως στόχο να σου ανοίξουν περισσότερο τους πνευματικούς και οπτικούς ορίζοντες, αρκεί να είσαι διατεθειμένος/η να ακούσεις και να παραδειγματιστείς από πρόσωπα που μοιάζουν να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα.

Με μία σειρά από πλανήτες και γεγονότα στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερου, μοιάζει σαν να ακολουθείς ένα νέο δρόμο στη ζωή σου, όπως αυτός μπορεί να εκφραστεί μέσα από μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που μπορεί να σου δώσει ένα πτυχίο που αλλάζει την καριέρα σου. Ίσως πάλι να μετακινείσαι σε μία νέα περιοχή για να δημιουργήσεις οικογένεια ή για να μπορέσεις να στηρίξεις πολύ καλύτερα τη σχέση σου. Μία σειρά από μετακινήσεις μπορεί να είναι το αποφασιστικό βήμα που θα σε βοηθήσει να λάβεις μία τέτοια απόφαση, η οποία θα ήταν καλό να ληφθεί προς το τέλος του έτους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Δίδυμοι

Αφήνοντας πατημασιές που δηλώνουν ποιος/α πραγματικά είσαι

Το 2019 είναι μία χρονιά με διλήμματα και με διφορούμενα μηνύματα. Από τη μία πλευρά, έχεις το Δία απέναντι σου ο οποίος σου προσφέρει την ευκαιρία να ανοίξεις πανιά για κάπου μακριά από το χθες και το σήμερα. Αυτό το ταξίδι μπορεί να περιλαμβάνει τον επαγγελματικό τομέα, οπότε και μπορεί να παρουσιαστεί μία ευκαιρία για μία δουλειά σε μία νέα χώρα ή να εκπαιδευτείς σε ένα κομμάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει σκαλοπάτι για την άνοδο της καριέρας σου. Θα μπορούσε όμως να αφορά και την ερωτική σου ζωή, αφού οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες είναι παρούσες και σε καλούν να ζήσεις πολύ πιο απελευθερωμένα από όσο συνήθισες να ζεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αν πάλι είσαι σε μία σχέση που θέλεις να έχεις μέλλον, τότε μία συγκατοίκηση ή απόκτηση παιδιών θα μπορούσε να αλλάξει το ρόλο σου απέναντι στην κοινωνία.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Καρκίνος

Επαναπροσδιορίζοντας την ανθρωπιά

Το 2019 μοιάζει να είναι μία κομβική χρονιά για τη ζωή σου, αφού φαίνεται να διαχωρίζει τη ζωή σου στο πριν και το μετά. Με τόσους πλανήτες στον άξονα του ζωδίου σου (Κρόνος, Πλούτωνας αλλά και Δίας από το Δεκέμβριο στον Αιγόκερω, τους Δεσμούς της Σελήνης και τις εκλείψεις στον άξονα του ζωδίου σου) μοιάζει σχεδόν αδύνατο να μην αντιλαμβάνεσαι πως καλείσαι να θέσεις τη ζωή σου σε νέα κίνηση. Θα γυρίσεις και θα μου πεις βέβαια πως σου έχουν αναφέρει και άλλες χρονιές για ευκαιρίες αλλαγής και ανακάλυψης της ευτυχίας, για κομβικές στιγμές, για δυσκολίες που μπορείς να αποφύγεις και τόσα άλλα, με αποτέλεσμα να έχεις κουραστεί να ακούς ευχές ή κατάρες. Θα συμφωνήσω μαζί σου και θα κάνω κάτι διαφορετικό. Θα σου δώσω το πληκτρολόγιο και θα σε αφήσω να γράψεις εσύ ο/η ίδιος/α την ιστορία στην οποία μπορείς να παρακολουθήσεις, να πρωταγωνιστήσεις ή να σκηνοθετήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Λέων

Ένας καθρέφτης που δείχνει  την ψυχή σου

Το 2019 είναι μία περίεργη χρονιά αφού μπορεί να σου προσφέρει ενδείξεις από μία μεγάλη εσωτερική αλλαγή που λαμβάνει χώρα μέσα σου, ενώ την ίδια στιγμή σου δίνει ευκαιρίες να περάσεις ευχάριστα και όμορφα χωρίς να προβληματίζεσαι και πολύ έντονα. Από τη μία πλευρά, έχεις την ευκαιρία να συνεχίσεις να περνάς καλά, να μη σε απασχολούν θέματα που η κοινωνία τα αντιμετωπίζει με δυσκολία και προβληματισμό. Μπορεί να ανακαλύπτεις λόγους να χαμογελάς μέσα από ένα νέο έρωτα, μέσα από την απόκτηση παιδιού στην υπάρχουσα σχέση, μέσα από την ενασχόληση με ένα εργασιακό αντικείμενο που σε βοηθά να πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου. Την ίδια όμως στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθείς μήπως αυτός ο νέος έρωτας είναι μία επανάληψη του αποτυχημένου σου παρελθόντος. Καλείσαι να γίνεις πολύ πιο σοβαρός/η απέναντι στην απόκτηση παιδιών, αφού πρέπει να αποκτήσεις ένα γονεϊκό ρόλο που σε φέρνει σε σύγκρουση με τους δικούς σου γονείς. Επίσης, είναι καιρός να αναρωτηθείς αν έχεις επιλέξει να κάνεις μία δουλειά που απλά πληρώνει τις υποχρεώσεις σου ή μήπως επιθυμείς επιτέλους να ασχοληθείς με το αντικείμενο που πηγάζει από βαθιά μέσα σου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Παρθένος

Σπάζοντας δεσμά ετών

Το 2019 είναι μία χρονιά που μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή μέσα από την ευκαιρία να μετακινηθείς σε έναν τόπο που έχεις την ευκαιρία να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια ή να αναπτύξεις τον προσωπικό σου κύκλο επιρροής. Η έννοια της οικογένειας έχει μεγάλη σημασία για εσένα, αφού είσαι σε θέση να δημιουργήσεις οικογένεια αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που έχει δοκιμαστεί και μπορεί να αποκτήσει υγιείς βάσεις για το επόμενο βήμα. Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι μπορεί να φέρει περισσότερα έξοδα και μεγαλύτερες ευθύνες για εσένα, αλλά παράλληλα σε βοηθά να αποκτήσεις ένα νέο ρόλο που μοιάζεις έτοιμος/η να υπηρετήσεις πλέον. Ίσως πάλι να αποχωρείς από το υπάρχον σπίτι σου για να ζήσεις μόνος/η, είτε για λόγους σπουδών είτε επειδή προκύπτει μία επαγγελματική πρόταση που σε σπρώχνει μακριά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ζυγός

Η ζωή που πρέπει να ζήσεις

Το 2019 μοιάζει να είναι μία χρονιά ικανή να αλλάξει όλη την πορεία της ζωής σου, οπότε καλό θα ήταν να είσαι έτοιμος/η για μεγάλες προκλήσεις. Καταρχάς, φαίνεται να είσαι έτοιμος/η να μετασχηματίσεις το ρόλο που διατηρείς, είτε μέσα από το επόμενο στάδιο της σχέσης σου, είτε μέσα από μία επαγγελματική στροφή που θα μπορούσε να σε οδηγήσει ακόμα και σε ένα εντελώς νέο δρόμο. Στον προσωπικό τομέα η έννοια της οικογένειας θα παίξει μεγάλο ρόλο ως προς τις αποφάσεις σου, αφού μάλλον βρίσκεσαι μπροστά στο επόμενο βήμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκρίσεις με την οικογένεια που μεγάλωσες. Μπορεί να παρατηρείς πως υπάρχουν κάποια θέματα με την υγεία των γονιών σου, να υπάρχει μία προοπτική να περάσει η σκυτάλη στα δικά σου χέρια, να αναλάβεις ρόλους που μπορεί να μη θεωρούσες πως έπρεπε να περάσουν στα χέρια σου τόσο σύντομα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Σκορπιός

Εξασκώντας εκ νέου το μυαλό σου

Το 2019 μοιάζει να είναι μία χρονιά που έχει βαλθεί να σου αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις γύρω σου. Θα έχεις ήδη συνειδητοποιήσει πως βρίσκεσαι σε ένα μεταβατικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει τον αποχωρισμό από ανθρώπους που συνήθισες να έχεις γύρω σου, από ένα περιβάλλον που σε έμαθε και πλέον αποτελεί την καθημερινή σου ρουτίνα. Έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις μακριά από αυτές τις συνθήκες, να δοκιμάσεις να ζήσεις δίπλα σε πρόσωπα που δε γνωρίζεις, να γνωρίσεις κουλτούρες και πολιτισμούς που θα συγκρίνεις με εσένα, με στόχο να μάθεις ακόμα καλύτερα τον εαυτό σου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Τοξότης

Αποδομώντας την κοινωνία που δημιούργησες

Το 2019 είναι μία χρονιά που μπορεί να σου φέρει μία ευχάριστη αλλαγή στη ζωή σου, αφού ο Δίας θα βρεθεί μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου στο ζώδιο σου ανοίγοντας ευκαιρίες για εσένα. Θα μπορούσες να ανοίξεις την πόρτα της ζωής σου και να αποδράσεις από καταστάσεις που θεωρείς πως σε ζορίζουν ή ακόμα και φυλακίζουν, αρκεί βέβαια να έχεις αποφασίσει αν θέλεις να συνεχίσεις παρακάτω μόνος/η ή μέσα από τη σύνδεση με πρόσωπα που μπορείς να εμπιστευτείς και να δημιουργήσουν το νέο σου ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Αν κατάφερες να κάνεις την αυτοκριτική σου, αν προχώρησες σε ένα βαθύ και ουσιαστικό διάλογο με τον εαυτό σου όλη την προηγούμενη χρονιά, αν αναζήτησες τους λόγους για τους οποίους συνεχίζεις να κάνεις κύκλους γύρω από τον εαυτό σου, τότε το 2019 προσφέρει την ευκαιρία να κυνηγήσεις τα όνειρα σου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Αιγόκερως

Γεννώντας το νέο σου εαυτό

Το 2019 είναι μία ακόμα κομβική χρονιά για τη ζωή σου, αφού από το 2018 έχεις μπει σε μία τριετία που έχεις ως στόχο να ανακοινώσεις πως συνεχίζεις να ζεις. Το 2019 είναι κάπως σκληρό, αφού σε φέρνει αντιμέτωπο/η με αποφάσεις που εμπεριέχουν την έννοια του τέλους, ακόμα και αυτό είναι η λογική συνέχεια μίας επιτυχούς πορείας μέχρι σήμερα. Μπορεί να κλείνεις έναν επαγγελματικό κύκλο και να πρέπει να κληροδοτήσεις αυτό που αφήνεις πίσω σου, έχοντας την υποχρέωση να κάνεις την κατάλληλη επιλογή ως προς το πρόσωπο που θα δώσεις τα κλειδιά του οικοδομήματος σου. Μπορεί πάλι να κάνεις τα μεγάλο βήμα ανόδου στην καριέρα σου, αναλαμβάνοντας ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, το οποίο θα πρέπει να βρει ισορροπία με τις απαιτήσεις της προσωπικής σου ζωής. Μπορεί πάλι να κλείνει ένας κύκλος προσωπικής ζωής, να πέφτουν τίτλοι τέλους σε μία σχέση που δεν οδηγεί παρακάτω.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Υδροχόος

Ένας αποχωρισμός που πληγώνει λυτρωτικά

Το 2019 είναι μία αντιφατική χρονιά για εσένα, αφού μοιάζει να σε προκαλεί να ισορροπήσεις ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία. Από τη μία πλευρά, με την αρωγή του Δία από τον Τοξότη, έχεις την ευκαιρία να ανοίξεις τον οπτικό σου ορίζοντα, να ταξιδέψεις και να γνωρίσεις κόσμο, να έρθεις σε επαφή με πρόσωπα και καταστάσεις που σου μιλάνε για το αύριο. Σε αυτή την προοπτική, είναι πιθανό να θελήσεις να λειτουργήσεις ηγετικά, προσπαθώντας να ομαδοποιήσεις ανθρώπους και ομάδες και λειτουργώντας σαν το/η μέντορα που θέλει να καθοδηγήσει. Αυτή η προσπάθεια όμως μπορεί να σε εκθέσει στα μάτια των άλλων, αφού μοιάζει σαν να θέλεις να πατρονάρεις τις εξελίξεις σε έναν τομέα που δεν έχεις τις γνώσεις ώστε να κατανοήσεις πλήρως. Αυτή η προοπτική λοιπόν μπορεί να φέρει στο προσκήνιο την απαισιοδοξία, αφού βλέπεις να αλλάζει ο κόσμος γύρω σου με ένα ρυθμό που δεν μπορείς να ακολουθήσεις, να μην είσαι πλέον αυτός/η που μπορεί να φέρει την αλλαγή, να μοιάζεις ξεπερασμένος/η και να πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως έχεις ένα διαφορετικό ρόλο από αυτό που θεωρούσες πως κουβαλάς.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ιχθύες

Προσπαθώντας να γίνεις αυτό που πραγματικά είσαι

Το 2019 είναι μία χρονιά που σου προσφέρει την ευκαιρία να αλλάξεις την ταχύτητα της ζωής σου, μέσα από αποφάσεις που μοιάζουν με τομές αυτής αφού θα βρεθείς μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις. Καλείσαι να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, να πατήσεις γερά στα πόδια σου και να αποδείξεις πως είσαι σε θέση να αναλάβεις ρόλους που μέχρι σήμερα μπορεί να φάνταζαν έξω από τα νερά σου, να γίνεις υπεύθυνος/η για τη ζωή σου αλλά και για τη ζωή ατόμων που είναι μέρος της ζωής σου. Στον επαγγελματικό τομέα έχεις την ευκαιρία να βρεθείς σε ένα φρέσκο περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να ενώσεις τους γύρω σου, να μάθεις να λειτουργείς με νέους κανόνες, να γίνεις αυτός/η που συνδέει τις διαφορετικότητες. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει πως μετακομίζεις, πως ανοίγεις πανιά για έναν τόπο στον οποίο θα πρέπει να στήσεις τη νέα σου οικογένεια.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, το δικό του, τη σχέση σας, το μέλλον, τους κολλητούς αλλα και τους τοξικούς σας συνδυασμούς.