ΖΩΔΙΑ

Το ζώδιο του μήνα: Το προφίλ των Ιχθύων


ζαρΑτούΣΤΡΑ

19 Φεβρουαρίου 2024

Ζαρατούστρα Ιχθύς
Η ζαρΑτούΣΤΡΑ αναλύει το ζώδιο του μήνα και μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για αυτό

Οι Ιχθύες είναι το πιο ιδιαίτερο από όλα τα ζώδια αφού κατέχει χαρακτηριστικά από όλα τα προηγούμενα έντεκα ζώδια. Έχοντας στοιχείο το νερό διαθέτει αυξημένη φαντασία, ενσυναίσθηση, διαίσθηση αλλά και εσωστρέφεια. Το διπλό ζώδιο των Ιχθύων με τον συμβολισμό τους από δύο ψάρια που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, περιγράφει ακριβώς αυτή την μοναδική ιδιότητά τους: να βρίσκονται πάντα μεταξύ δύο κόσμων, αυτή του ονείρου και πραγματικότητας, του ουρανού και της γης, της σιγουριάς και της αμφιβολίας, των θέλω και των πρέπει.

Τα κλασικά χαρακτηριστικά που τους αποδίδονται είναι η υπέρμετρη ευαισθησία, ο ρομαντισμός και το ταλέντο μυθοπλασίας στην τέχνη αλλά και στη ζωή. Ορισμένες φορές, μπορεί να εγκλωβιστούν στο ίδιο τους το παραμύθι ή ψέμα, καθώς ο κυβερνήτης Ποσειδώνας τους προσφέρει όλα τα εργαλεία για να φτιάξουν το τέλειο όνειρο ως γνήσιοι storytellers. Ο κυβερνήτης τους, όμως, τους δίνει και αυξημένη τάση σε επικίνδυνες καταχρήσεις στις οποίες οι Ιχθύες δύσκολα αντιστέκονται καθώς για αυτούς είναι το όχημα για να αποφύγουν τη δύσκολη πλευρά της ζωής.

Οι Ιχθύες μπορούν να μεταφερθούν πολύ εύκολα στο όνειρο - κυριολεκτικά και μεταφορικά- όταν η πραγματικότητα τους φέρεται σκληρά -αυτό είναι το καταφύγιό τους. Ο Ποσειδώνας, όμως, τους προικίζει και με έντονη διαίσθηση. Όλοι ξέρουμε κάποιον Ιχθύ τον οποίο συμβουλευόμαστε όταν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι, αφού λειτουργούν σαν μικρά οικιακά μέντιουμ με «σηκωμένες κεραίες» σε σχέση με τους άλλους.

Ορισμένες φορές μπερδεύονται ανάμεσα σε εκείνα που θέλουν να κάνουν και σε αυτά που πρέπει να κάνουν. Είναι δίκαιοι με τους άλλους αλλά όχι με τον εαυτό τους, έχουν μεγάλη κατανόηση για τα προβλήματα των συνανθρώπων τους, με αποτέλεσμα συχνά να θυσιάζονται τόσο για τους άλλους που να ξεχνούν τα δικά τους θέλω. Οι Ιχθύες έχουν εκείνα τα γνωστά χαρακτηριστικά υγρά μάτια του ζωδιακού, τα οποία βγάζουν μελαγχολία ενώ, ταυτόχρονα, έχουν την ικανότητα να διαβάσουν τις σκέψεις του συνομιλητή τους. Μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν τις ενέργειες των ανθρώπων, να αφουγκραστούν τον συμπαντικό ρυθμό και να γίνουν σπουδαίοι θεραπευτές.

Είναι φανατικοί του έρωτα και τον λατρεύουν ως Θεό τους, μέχρι να απογοητευτούν όταν αποδειχτούν οι άλλοι μη αντάξιοι της αγάπης τους. Και εκεί ξεκινάει το πρόσωπο του άλλου Ιχθύ, που κοιτάει στην άλλη κατεύθυνση. Κανείς δεν περιμένει να δει έναν Ιχθύ να πληγώνει τόσο τους άλλους ή να τρέπεται προς φυγή. Η διπλή ιδιότητα του ζωδίου τους κάνει να φέρονται ανάλογα με τη διάθεση που έχουν τα άτομα που τους περιβάλλουν, είναι ένας καθρέφτης των άλλων και όταν περιβάλλονται από θύτες, συχνά γίνονται και αυτοί από θύματα, απρόσμενοι θύτες!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.