Η ανοιχτή επιστολή της Ζέτας Δούκα προς τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η απάντηση που έλαβε


The Jennettes

12 Φεβρουαρίου 2021

Η ανοιχτή επιστολή της Ζέτας Δούκα προς τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η απάντηση που έλαβε

Η Ζέτα Δούκα μετά την δημόσια καταγγελία της για την ψυχολογική και σωματική βία που υπέστη στο επαγγελματικό της περιβάλλον, συνεχίζει τον αγώνα της για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο. Χθες δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram μια ανοιχτή επιστολή, επισημαίνοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε αυτήν μίλησε για το πώς οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τα εγκλήματα που ταλανίζουν χρόνια τον αθλητισμό, άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου για να έρθουν στο φως αντίστοιχες πράξεις που συνέβαιναν και συμβαίνουν ακόμα στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

«Μετράμε πλέον δύο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους αλλά και την έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και της δικαιοσύνης, η οποία οφείλει σήμερα να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά», γράφει η ίδια σε ένα απόσπασμα από την επιστολή της.

Αναφέροντας αυτά, τους ζητά να πάρουν σαφή και καταλυτική θέση απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου, όπου όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων. Το κείμενο αυτό το υπογράφει ως «Ζέτα Δούκα, ηθοποιός».

jenny.gr

Άμεση ήταν η ανταπόκριση συναδέλφων της, λογαριασμών κοινωνικής ευαισθητοποίησης, Μέσων και του κόσμου, οι οποίοι αναδημοσίευσαν την επιστολή της, κάνοντας κι εκείνοι με τη σειρά τους tag τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα η Ζέτα Δούκα επανήλθε με μία καινούργια δημοσίευση για να κάνει γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη, η οποία της μετέφερε την πλήρη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας. Επίσης της γνωστοποίησε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή στο Υπουργείου Πολιτισμού και τον κ. Γιατρομανωλάκη να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού.

Ωστόσο, η γνωστή ηθοποιός άδραξε την ευκαιρία να πάει αυτήν την σημαντική δέσμευση ένα βήμα παρακάτω. Όπως έγραψε: «Από την πλευρά μου επεσήμανα ότι, εκτός των παραπάνω, πρέπει επειγόντως να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο».

jenny.gr

Τέλος, η Ζέτα Δούκα αναδεικνύει το πόσο κρίσιμο είναι για τα θύματα να αισθανθούν τη στήριξη της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης και μας αφήνει αφενός με το ότι η κ. Κάπη την διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας τους στον Πρωθυπουργό, και αφετέρου με την ελπίδα ότι επιτέλους κάτι θα αλλάξει.

Δείτε ακόμη: 10 Celebrities που συμμετείχαν στο κίνημα #Metoo 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr