Η Emma Watson μίλησε με τον Al Gore για την κλιματική αλλαγή, όσο ο κόσμος μιλούσε για το σουτιέν της


21 Οκτωβρίου 2021

Η Emma Watson μίλησε με τον Al Gore για την κλιματική αλλαγή, όσο ο κόσμος μιλούσε για το σουτιέν της

Η Emma Watson είναι style icon με πολλούς τρόπους, καθώς καταφέρνει να απογειώνει τα πιο εντυπωσιακά red carpet σύνολα που έχουν, ταυτόχρονα, κι ένα ισχυρό οικολογικό μήνυμα.

Ωστόσο, η τελευταία βιώσιμη εμφάνιση της ηθοποιού -ένα crop top με ασορτί φούστα από ανακυκλωμένο ύφασμα- για κάποιο λόγο δίχασε τους θαυμαστές της. Στην εκδήλωση Climate Reality, που διοργανώθηκε από τον Al Gore στο Εδιμβούργο την Τετάρτη, η 31χρονη Watson επέλεξε να φορέσει ένα πράσινο set με λευκά λουλούδια, το οποίο άφηνε το κάτω μισό του μαύρου σουτιέν της εκτεθειμένο,

H ίδια μοιράστηκε φωτογραφίες από το event αλλά και την συνομιλία της με τον ακτιβιστή και πρώην πολιτικό στο Instagram της. Η Emma εξήγησε ότι το two piece outfit ήταν δημιουργία κατά παραγγελία από τη βρετανίδα σχεδιάστρια Emilia Wickstead (αγαπημένη της Kate Middleton), ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση.

«Ευχαριστώ την όμορφη Emilia που μου έφτιαξε αυτό το όμορφο custom κομμάτι», έγραψε η ηθοποιός. «Φτιαγμένο στο χέρι στο Λονδίνο από υπολείμματα υφασμάτων που αποτελούνταν από 62% ανακυκλωμένα νήματα, τα οποία προέρχονταν από την τοπική παραγωγή, υφαίνονται και τυπώνονται στην Ιταλία. Θα το φοράω πολύ!!». Η νεαρή σταρ η οποια έχει πολλές φορές στο παρελθόν υψώσει την φωνή της σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα, καθόλου τυχαία δεν επέλεξε το συγκεκριμένο σύνολο. Ήταν ένα eco friendy matching set για μια εκδήλωση αφιερωμένη στο περιβάλλον.


«Ακατάλληλη ενδυμασία»

Αλλά παρά τη φιλική προς το περιβάλλον φύση του look, μερικοί από τους θαυμαστές της Emma έσπευσαν να την κατηγορήσουν, λέγοντας ότι το αποκαλυπτικό της top μπορεί να επισκιάσει το σοβαρό θέμα της εκδήλωσης.

Αρκετοί μπήκαν στο Instagram για να «δικάσουν» το peekaboo look της σταρ. Ετυμηγορία; Ένοχη, φυσικά.

Σχόλια όπως «η φούστα είναι όμορφη, αλλά γιατί στο καλό επέλεξες να φαίνονται τα εσώρουχά σου» ή «αν αυτή ήταν μια πραγματικά επαγγελματική συνάντηση, θα ήταν πολύ ακατάλληλο και κανείς δεν θα την έπαιρνε στα σοβαρά» έκαναν την εμφάνιση τους πολύ γρήγορα κάτω από τις φωτογραφίες.

«Αυτό είναι σουρεαλιστικό», συμφώνησε ένας άλλος «δικαστής» του Instagram. «Υποτίθεται ότι προσθέτει αξία σε έναν βαθιά σοβαρό διάλογο με αυτό το ντύσιμο;» πρόσεσε άλλος, την ώρα που η ηθοποιός εξέφραζε τη χαρά της για τη συνάντηση με ένα από τα είδωλά της.

«Ήταν πραγματικά σουρεαλιστικό να συναντήσω και να πάρω συνέντευξη από ένα από τα είδωλά μου. Νομίζω ότι ένας από τους πολλούς λόγους που βρίσκω τον Al Gore τόσο συναρπαστικό είναι ότι - παρόλο που έχασε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες της ζωής του για να γίνει πρόεδρος το 2000, συνέχισε να κάνει τη δουλειά που είχε θέσει παρά την ήττα. Το ρεύμα ήταν εναντίον του για χρόνια και συνεχίζει να κολυμπά. Αυτός για μένα είναι ένας ήρωας. Ευτυχώς η δράση για την κλιματική αλλαγή γίνεται mainstream και το ρεύμα τώρα έχει στραφεί προς την κατεύθυνσή του και τώρα κολυμπάμε όλοι μαζί του», έγραψε η Emma.

Όσο για το σουτιέν που προκάλεσε τον σάλο, εκτός από το γεγονός ότι αποτελούσε ένα άρτιο αισθητικά κομμάτι ενός πολύ κομψού συνόλου, το οποίο κατασκευάστηκε κατά παραγγελία γύρω από συγκεκριμένο σκοπό και άξονα, την βιωσιμότητα, δεν είχε τίποτα το προκλητικό. Δυστυχώς για τους επικριτές της Watson, το 2021 κάθε γυναίκα -και άνθρωπος- έχει το δικαίωμα να φορά ό,τι τον εκφράζει, χωρίς να λογοδοτεί. So, bye.