ΣΤΙΛ

Tο πιο άχρηστο αξεσουάρ που φορέσαμε όλες στα 00s, δυστυχώς επιστρέφει


Μάρθα Κουμπάνη

4 Νοεμβρίου 2021

Tο πιο άχρηστο αξεσουάρ που φορέσαμε όλες στα 00s, δυστυχώς επιστρέφει
Tο πιο άχρηστο αξεσουάρ που φορέσαμε όλες στα 00s επιστρέφει

Θυμάστε όταν πριν λίγο καιρό σας μιλούσαμε για την τάση της περιττής ζώνης; Τότε μιλούσαμε για ζώνες και αλυσίδες μέσης τις οποίες τα fashion girls, φορούσαν ως διακοσμητικό στοιχείο - στολίδι πολύ πάνω από το παντελόνι τους σε επαφή με το δέρμα στην περιοχή, αφού την συνδύαζαν κυρίως με cropped tops ή χαμηλοκάβαλα παντελόνια.

Εκεί λοιπόν η ζώνη δεν είνε καμία χρηστική αξία αφούν στην πραγματικότητα δεν συγκρατούσε το παντελόνι στην θέση του.

Σήμερα όμως ένα ακόμα άχρηστο αξεσουάρ επιστρέφει και διχάζει. Και αυτή την φορά είμαστε όλες ένοχες, καθώς όλες τα φορέσαμε δύο δεκαετίες πίσω.

jenny.gr

Μία φωτογραφία της Kate Moss από τα 00s ξυπνά άβολες στιλιστικές μνήμες. Φορά μαύρο top και ένα λεπτό φουλάρι,  δημοφιλές μεταξύ 2003 και 2007 (Επιβεβαιώσαμε: η φωτογραφία της Moss τραβήχτηκε το 2005).

Ashley Tisdale, Hilary Duff, Paris Hilton και Nicole Richie είναι από τα Ιt girls της εποχής που φόρεσαν το εν λόγω item που σε κάνει να ανρωτιέσαι «ποιο το νόημα». Στ αλήθεια εκείνο το πολύ λεπτό και μακρύ μαντήλι που μπορούσε να φορεθεί με έναν και μοναδικό τρόπο -τυλιγμένο γύρω από το λαιμό- δεν είχε κανένα λόγο ύπαρξης.

 

 

 


Αν και τείνουμε να θεωρούμε αυτά τα αξεσουάρ ως kitch, είχαν τις chic στιγμές τους. Εμφανίστηκαν στις πασαρέλες του οίκου Chloé την άνοιξη/καλοκαίρι του 2005. Η Karolina Kurkova φόρεσε μια γαλαζοπράσινη εκδοχή με ένα καλοκαιρινό μικρό μαύρο φόρεμα, ενώ η Heather Marks φόρεσε ένα κόκκινο φουλάρι με ένα ταμπά μεταξωτό φόρεμα. Ήταν παρόν στο Marc by Marc Jacobs για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2004. Το φθινόπωρο/χειμώνα του 2005 –βρέθηκε στο runway του Dior Homme του Heidi Slimane, φορεμένο με φανελάκια και σακάκια.

jenny.gr

Αλλά μια Kate Moss ήταν αρκετή για να το απογειώσει και να το κάνει να φαντάζει iconic. Η ίδια είναι αφοσιωμένη στην τάση από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν περιπλανιόταν στο Λονδίνο φορώντας το με μεταξωτά ρούχα ή φορεμένο ως ζώνη γύρω από ένα φόρεμα ή μέσα από τις θηλιές της ζώνης του παντελονιού. 

 

 Λαμβάνοντας υπόψιν την αναβίωση της μόδας της εποχής και την επιστροφή μερικών από τα πιο αμφιλεγόμενα trends στην ιστορία όπως τα χαμηλοκάβαλα jeans και τις πολύ κοντές φούστες, δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη αν ξαφνικά όλο το Tik Tok φορούσε το άχαρο λεπτό φουλάρι.

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.