ΣΤΙΛ

10 minimal outfits για να δοκιμάσετε το Σαββατοκύριακο (και κάθε άλλη μέρα)


Μάρθα Κουμπάνη

20 Νοεμβρίου 2021

10 minimal outfits για να δοκιμάσετε το Σαββατοκύριακο (και κάθε άλλη μέρα)
10 minimal outfits για να δοκιμάσετε το Σαββατοκύριακο (και κάθε άλλη μέρα)

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η βιομηχανία της μόδας χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα. Από τη μια πλευρά, έχoυμε τους μαξιμαλιστές που φορούν τα πάντα, πολλοί από τους οποίους υπάρχουν μόνο στα feed μας στο Instagram ή απαθανατίζονται να περπατούν με σιγουριά στις εβδομάδας μόδας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια «φυλή» που απορρίπτει τον θόρυβο των διαφορετικών prints και την υπερβολή στα αξεσουάρ και αντ' αυτού υιοθετεί μια πιο στοχαστική προσέγγιση στο ντύσιμο. Ναι, αυτό είναι ο μινιμαλισμός, αλλά ίσως όχι όπως τον ξέρετε.

Ο μινιμαλισμός έρχεται και φεύγει από τις τάσεις αλλά ποτέ δεν εξαφανίστηκε εντελώς. Μέσα στα χρόνια έχει πάρει πολλές διαφορετικές μορφές. Σκεφτείτε τα σπορ set της Coco Chanel, την γκρι παλέτα του Calvin Klein στα 90s και τα αυστηρά styling της Phoebe Philo. Είναι ένα από τα λίγα κινήματα της μόδας που έχει ξεπεράσει πολλές γενιές.
Τις τελευταίες σεζόν, έχει γίνει σαφές ότι η απλότητα έχει άλλη μια στιγμή στο προσκήνιο, εν μέρει χάρη στα σχέδια cult brands όπως το The Row, Jil Sander, Lemaire και Gabriela Hearst. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι οι αγοραστές θέλουν να επενδύσουν σε κομμάτια που διαρκούν στο χρόνο για οικονομικούς, ηθικούς και βιώσιμους σκοπούς.
Αυτή η έμφαση στη δημιουργία μιας γκαρνταρόμπας από λειτουργικά και διαχρονικά κομμάτια δεν ήταν, ίσως, τόσο διαδεδομένη σε προηγούμενες εκδηλώσεις του μινιμαλισμού. Καθώς η βιωσιμότητα γίνεται όλο και πιο πιεστικό ζήτημα, οι άνθρωποι θέλουν κομμάτια που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Ο μινιμαλισμός έρχεται πλέον σε πολλές μορφές, όπως tonal σύνολα, ντραπέ μεταξωτά φορέματα, ογκώδεις δημιουργίες από τούλι, κλασικά tops και blazers. Αυτό σημαίνει ότι όλες μπορούμε να εισάγουμε τον μινιμαλισμό στη ζωή μας.

Τι φορούν τώρα οι πιο cool μινιμαλίστριες του Instagram; Kάντε scroll down και πάρτε ιδέες για τις δικές σας εμφανίσεις.

1. Το χαλαρό κοστούμι

Minimalist fashion: the loose-fitting suit

@SYLVIEMUS_

3. Χρυσά σκουλαρίκια

Minimalist fashion: gold earrings

@SYLVIEMUS_

2. Ένα απλό αλλά ιδιαίτερο top

Minimalist fashion: a simple but-fun top

@ISABELLECOHEEN

4. Λευκό πουκάμισο με sharp γιακά

Minimalist fashion: a white shirt

@SYLVIEMUS_

5. Το straight leg jean

Minimalist fashion: Straight leg jeans

@MON.AGAR

6. To έξυπνο παντελόνι

Minimalist fashion: Smart trousers

@BRITTANYBATHGATE

7. Το racer top

Minimalist fashion: knitted vest

@ABIMARVEL

8. Oversized λευκό φόρεμα

Minimalist fashion: white dress

@ALEXISFOREMAN

9. Ριγέ πουλόβερ

Minimalist fashion: striped shirt

@GRECEGHANEM

10. Split hem leggings

Minimalist fashion: shorts co-ords

@SAVINA_CHAI

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS