4 απλά tips που σας εγγυώνται ότι θα βλέπετε μόνο καλά όνειρα


Κλέλια Φατούρου

22 Δεκεμβρίου 2021

4 απλά tips που σας εγγυώνται ότι θα βλέπετε μόνο καλά όνειρα
Unsplash/Zohre Nemati
Τα 4 tips που μας κρατούν μακριά από τους εφιάλτες

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ξανά πόσο απαραίτητος είναι ο ύπνος στη ζωή μας. Στην υγεία, την ψυχολογία, και σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητά μας.

Ακόμα όμως και αν έχεις κατακτήσει τον ύπνο, αυτό δεν σημαίνει ότι βλέπεις και καλά όνειρα. Αν οι εφιάλτες είναι η πλειοψηφία των ονείρων σου, μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα και να ακολουθήσεις τα tips των ειδικών ύπνου. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου και πώς θα βλέπουμε όνειρα που δεν θα τον διακόπτουν μέσα στη νύχτα.

Μακριά από αρνητικά νέα

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ο εγκέφαλός σου χρειάζεται ηρεμία και γαλήνη πριν τον ύπνο. Φρόντισε λοιπόν να μείνεις μακριά από οτιδήποτε αρνητικό (όπως οι ειδήσεις) για τουλάχιστον 90 λεπτά πριν τον ύπνο. Το μυαλό επηρεάζεται από τις πληροφορίες της ημέρας, ειδικά αν είναι αρνητικές.

Όχι αλκοόλ πριν τον ύπνο

Όταν λέμε πριν, εννοούμε 3 ώρες πριν ξαπλώσουμε. Το αλκοόλ αυξάνει την πιθανότητα να διαταραχθεί ο ύπνος και να ξυπνάς πολλές φορές μέσα στη νύχτα. Ένα tip που βοηθά είναι να καταναλώνεις ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό που πίνεις.

Μακριά από φαγητό και καφείνη

Πόσες φορές δεν έχεις μετανιώσει έναν βραδινό καφέ ή για εκείνη την πίτσα πριν τον ύπνο; Ιδανικά, πρέπει να κοιμόμαστε δύο ώρες μετά το φαγητό και να αποφεύγουμε τα βαριά γεύματα.

Απόφυγε τις συναισθηματικά φορτισμένες συζητήσεις

Η κλασική συμβουλή «μην πηγαίνετε για ύπνο μαλωμένοι» έχει μία βάση διότι δεν επηρεάζει μόνο τη σχέση, αλλά και τον ύπνο σας. Όταν κουβαλάτε τεράστια ένταση, ή που δεν θα κοιμηθείτε ή που θα ξυπνάτε συνέχεια από εφιάλτες. Ακολουθούμε λοιπόν βραδινή ρουτίνα ύπνου που μας χαλαρώνει και μας βοηθά να μεταβούμε στη φάση του ύπνου.