Σουβλάκι με καραμελωμένο κεμπάπ


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2022

Σουβλάκι με καραμελωμένο κεμπάπ
Η food blogger, Bubbles & Avocados, κατά κόσμο Κατερίνα Νανοπούλου, προτείνει τη δική της διαφορετική εκδοχή για ένα πιο υγιεινό και vegan σουβλάκι!

Το σουβλάκι το τιμάμε ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, μιας και έχει φανατικούς θαυμαστές. Υπάρχουν εκείνοι που είναι κλασικοί στις επιλογές τους και δεν αποχωρίζονται με τίποτα το κλασικό πιτόγυρο και υπάρχω και εγώ που μου αρέσει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέες γεύσεις και πράγματα!

Και κάπως έτσι, προέκυψε και αυτό το vegan σουβλάκι με καραμελωμένο Kεμπάπ Σόγιας Fytro.

Το ωραίο με τη συγκεκριμένη συνταγή είναι ότι είναι vegan, είναι τόσο γλυκιά, όσο και πικάντικη, αλλά διατηρεί όλα τα παραδοσιακά στοιχεία που έχει ένα σουβλάκι, όπως την ντομάτα, το κρεμμύδι και ένα απαλό ντιπ γιαουρτιού που αγκαλιάζει όλα τα υλικά και δίνει την απαραίτητα φρεσκάδα που χρειάζεται το σωστό σουβλάκι!

Jenny.Gr

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη συνταγή!

Υλικά:

2 φλιτζ. Σόγια Κεμπάπ Fytro
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού Yποκατάστατο Aλατιού Fytro
1 κουτ. γλυκού Mελάσα Fytro

4 πίτες ολικής για σουβλάκια

Dip: γιαούρτι με άνηθο

Συνοδέψτε το με Πλιγούρι Fytro.

Jenny.Gr

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο, ώστε να κάψει.

Μέσα στο λάδι, βάζουμε την πάπρικα και το κύμινο, ώστε να βγάλουν όλα τους τα αρώματα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη βρασμένη και καλά στυμμένη Σόγια Κεμπάπ Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες προετοιμασίας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το Υποκατάστατο Αλατιού Fytro και τη Μελάσα Fytro. Προσθέτουμε νερό ώστε να καλύψει ίσα ίσα τα υλικά, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά για 30 με 45 λεπτά, μέχρι να πιει το νερό του.

Αν έχει μείνει πολύ υγρό, ανεβάζουμε τη φωτιά για να “κατεβάσει” τα υγρά του.

Όσο ψήνεται το κεμπάπ μας, ετοιμάζουμε το ντιπ μας, ανακατεύοντας γιαούρτι με λίγο άνηθο. Αν θέλουμε βάζουμε και εκεί λίγο σκόρδο.

Παράλληλα, ψήνουμε τις πιτούλες μας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.

Μόλις το κεμπάπ μας είναι έτοιμο, περιμένουμε να κρυώσει και “συναρμολογούμε” τα σουβλάκια μας!

Συνοδεύουμε με Πλιγούρι Fytro για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!

Περισσότερες Fytro συνταγές εδώ!

Φωτογραφίες: Τζίνα Σκανδάμη