“Για το μεγαλύτερο μέρος της Ιστορίας, ο Ανώνυμος είναι συνήθως γυναίκα”: 141 χρόνια από τη γέννηση της Βιρτζίνια Γουλφ


JTeam

25 Ιανουαρίου 2023

“Για το μεγαλύτερο μέρος της Ιστορίας, ο Ανώνυμος είναι συνήθως γυναίκα”: 141 χρόνια από τη γέννηση της Βιρτζίνια Γουλφ
Σαν σήμερα, πριν από 141 χρόνια, γεννήθηκε μία σπουδαία συγγραφέας, ένα πραγματικό φεμινιστικό πρότυπο που άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες

Σαν σήμερα, πριν από 141 χρόνια, γεννήθηκε μία γυναίκα που άφησε ιστορία ως μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στην ιστορία της λογοτεχνίας, η Βιρτζίνια Γουλφ. Μία γυναίκα πολύ μπροστά από την εποχή της, που μέσα από το σπουδαίο λογοτεχνικό έργο, αλλά και τη ζωή της, άνοιξε τον δρόμο για όλες τις γυναίκες που ονειρεύονταν μία ζωή πέρα από τα όρια που τους είχε επιβάλει η κοινωνία.

Μέσα από τις ιστορίες μίλησε για τη σεξουαλικότητα -χωρίς όμως να μιλά “ασύστολα” γι’ αυτό, όπως είχε κατηγορήσει τον Τζέιμς Τζόις κι άλλους σύγχρονούς της-, για τις αδικίες και τους περιορισμούς που βίωναν οι γυναίκες στην εποχή της, αλλά και για πιο σύγχρονα ζητήματα, που μέχρι σήμερα θεωρούνται επίκαιρα, όπως είναι η ρευστότητα του φύλου και της έμφυλης ταυτότητας, πιο απλά για τα gender fluid άτομα.

Μάλιστα, τα θέματά της ήταν τόσο μπροστά από την εποχή της, που το πολυδιαβασμένο έργο της διάσημης σήμερα Βιρτζίνια Γουλφ δεν αναγνωρίστηκε μέχρι και 50 χρόνια μετά τη δημοσίευση των μυθιστορημάτων της.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr