ΠΑΣΧΑ

Η αδερφή του 7χρονου που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα, κάνει τη πιο σημαντική έκκληση για το Πάσχα


JTeam

17 Απριλίου 2023

Η αδερφή του 7χρονου που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα, κάνει τη πιο σημαντική έκκληση για το Πάσχα
Η προσπάθεια της Γαρυφαλλιάς, η οποία έχασε τον αδερφό της από φωτοβολίδα, να σώσει έστω και μια ζωή

Οι σοβαροί τραυματισμοί όπως και οι ακρωτηριασμοί από φωτοβολίδες και βεγγαλικά, δεν έλλειψαν ούτε και το φετινό Πάσχα, με τα πιο σοβαρά περιστατικά να εντοπίζονται στις περιοχές της Σύμης, στο Αγκίστρι, αλλά και την Ρόδο. Κάθε Πάσχα, πολλά νοσοκομεία της χώρας γεμίζουν με σοβαρά περιστατικά, τα οποία φέρουν είτε εγκαύματα, είτε ακόμη και ακρωτηριασμούς, από τα εκρηκτικά.

Και ενώ τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης, μπορεί να προκαλούν ενθουσιασμό στους θεατές, σε κάποιους στερούν ακόμη και ζωές.

Το 2011, τραγική εξέλιξη από τα βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης, είχε ένα 7χρονο αγόρι από την Χαλκίδα. Καθώς βρισκόταν στην Ανάσταση, μια φωτοβολίδα κατέληξε στο πρόσωπο του, και συγκεκριμένα στο μάτι του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, 5 ημέρες αργότερα, το 7χρονο αγόρι, υπέκυψε στα τραύματα του και έφυγε από τη ζωή.

Πριν από λίγες ημέρες, η αδερφή του 7χρονου, κάνει μια δημόσια έκκληση για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου, προκειμένου να σώσει έστω και μια ζωή.

«Το 2011 έπαψα να έχω παιδική ηλικία και αυτό χάρη σε κάποιον που πήγε να κάνει Ανάσταση χωρίς να σκεφτεί τους γύρω του. Απλά για να περάσει καλά αποφάσισε να απλώσει το χέρι και να πετάξει μια φωτοβολίδα που θα βρεθεί πάνω στον αδελφό μου, θα τον οδηγήσει στο νοσοκομείο και μετά από 5 ημέρες να φύγει από τη ζωή μας και να αφήσει πίσω αδέρφια και γονείς», δήλωσε η Γαρυφαλλιά σε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

«Αυτό που θέλω να περάσω είναι ότι αν πιστεύεις ότι θα νιώσεις Ανάσταση αν σηκώσεις το κεφάλι και δεις πολλά φώτα και "μπαμ μπουμ", μην πας στην Εκκλησία, κάτσε στο σπίτι σου αν νιώθεις ότι μόνο έτσι θα καταλάβεις» προσθέτει η ίδια καταλήγοντας: «Αν έχεις μια ανιψιά, έναν ανιψιό, ένα παιδί να κανονίζει με την παρέα του κάτι τέτοιο δείξ’του αυτό το βίντεο. Μίλησε του ή τουλάχιστον προστάτευσέ τον γιατί είναι κρίμα μια άλλη οικογένεια να περάσει ό,τι και η δική μου. Εύχομαι να βάλουμε μυαλό όσοι χρειάζεται».

@garufalia_

Σήμερα λοιπόν δεν είναι η μέρα που θα ανεβάσω τα βίντεο μας γιατί αν κάτι δεν το κάνω αυθόρμητα προτιμώ να μην το κάνω καθόλου , Αύριο είναι μεγάλη Παρασκευή και Για το δικό μου σπίτι δύσκολες μέρες αν μπορείς κάπου να δείξεις αυτό το βίντεο είναι αποτρέψεις κάποιον θα με κάνει πραγματικά χαρούμενη Καλή Ανάσταση σου εύχομαι !!

♬ πρωτότυπος ήχος - Γαρυφαλιά 'Σούτζιου'

TAGS