CELEBRITIES

Ο Karl Lagerfeld σχεδιάζει σκίτσα της Coco Chanel


3 Οκτωβρίου 2013

Για το βιβλίο ‘The Allure of Chanel’ του Paul Morand.

Ο Karl Lagerfeld ξεδιπλώνει το ταλέντο του, αυτή τη φορά μέσα από σκίτσα που σχεδίασε για τη ζωή της Coco Chanel και τα οποία περιλαμβάνονται στην επανέκδοση του βιβλίου ‘The Allure of Chanel’ του Paul Morand, το οποίο εκδόθηκε αρχικά, το 1998, χωρίς τα σκίτσα.

Ο Morand είχε γράψει το βιβλίο όταν γνώρισε την Coco Chanel σε ένα ξενοδοχείο στο St. Moritz, το 1946, όπου η σχεδιάστρια μοιράστηκε μαζί του τη φιλοσοφία και τις σκέψεις της, ενώ έκτοτε παρέμεινε στενός της φίλος. Στο βιβλίο παρουσιάζονται σκέψεις της για τις μεγαλύτερες αγάπες της, αλλά και τις πιο γνωστές δημιουργίες της. «Η μόδα πρέπει να συζητιέται με ενθουσιασμό και με λογική και πάνω απ’όλα χωρίς ποίηση και χωρίς λογοτεχνία.», είχε πει κάποτε στον Morand. «Ένα φόρεμα δεν είναι ούτε τραγωδία, ούτε πίνακας. Είναι μία γοητευτική και εφήμερη δημιουργία, όχι ένα διαχρονικό έργο τέχνης. Η μόδα πρέπει να πεθαίνει και να πεθαίνει γρήγορα για να μπορεί να επιζεί το εμπόριο.»

[gallery-251228] Photo Credits: Vogue.co.uk Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.