CELEBRITIES

H Gwyneth Paltrow ανακοίνωσε τον χωρισμό της μέσω newsletter


26 Μαρτίου 2014

Είναι πια επίσημο ότι η Gwyneth Paltrow πήρε διαζύγιο από τον επί 10 χρόνια σύζυγό της και frontman των Coldplay, Chris Martin. Οι δυο τους έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Apple, 9 χρονών και τον Moses, 7. Το γεγονός ανακοίνωσε η 41χρονη ηθοποιός εχθές μέσα από το newsletter του site της goop. Μάλλον κανείς δεν περίμενε ότι ανοίγοντας το newsletter του goop θα διάβαζε την ανακοίνωση του πρώην ζευγαριού για τον “Συνειδητό χωρισμό” τους – (Conscious Uncoupling). Το κείμενο της ανακοίνωσης –το οποίο υπογράφουν από κοινού- αναφέρει ότι και οι δύο έκαναν προσπάθειες τόσο μαζί όσο και χωριστά για να μην καταλήξουν στον χωρισμό. Παρά το γεγονός όμως ότι αποφάσισαν να χωρίσουν, τόσο η ηθοποιός όσο και ο τραγουδιστής υποστηρίζουν ότι πάνω απ’ όλα είναι γονείς κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. “Είμαστε πιο κοντά από ποτέ” αναφέρει η ανακοίνωση στο newsletter και ακολουθεί η ευχή να συνεχίσουν να λειτουργούν σαν οικογένεια. Η φωτογραφία που ακολουθεί την υπογραφή αποδεικνύει ότι και οι δύο μένουν καλοί φίλοι, κρατούν από την προσωπική τους σχέση τις όμορφες στιγμές και συνεχίζουν να είναι πρωτίστως καλοί γονείς για τα δύο παιδιά τους.

gp-chris2

To newsletter όμως δεν τελειώνει έτσι απλά. Δύο γιατροί, ο Dr. Habib Sadeghi και ο Dr. Sherry Sami εξηγούν εκτενώς τη σημασία του “Conscious Uncoupling”. Όπως αναφέρεται στο κείμενο των 2.000 λέξεων, δεν πρόκειται για διαζύγιο αλλά για μία οικογένεια που απλά επεκτείνεται (“expanding family”). Ο νέος αυτός όρος ίσως αποτελέσει το έναυσμα έτσι ώστε να υπάρξει μία διαφορετική αντιμετώπιση του διαζυγίου. Αναμφίβολα, ένα διαζύγιο δεν είναι εύκολη υπόθεση για να αντιμετωπιστεί από κανέναν. Ίσως λοιπόν το “Conscious Uncoupling” να απαλύνει σε κάποιο βαθμό τον πόνο που προκαλεί η ένταση ενός διαζυγίου και να δώσεις την ευκαιρία στα ζευγάρια να δουν τη σχέση τους από το πρίσμα της καθημερινής ανανέωσης, χωρίς να τους τρομάζει η δέσμευση του γάμου. Οι γιατροί που υπογράφουν το κείμενο “Conscious Uncoupling” εξηγούν πως ακριβώς λειτουργεί το “Conscious Uncoupling” και γιατί δεν πρέπει να συγχέεται με το διαζύγιο.

Ο τρόπος που το διάσημο ζευγάρι επέλεξε να γνωστοποιήσει στο κοινό τον χωρισμό διαφέρει κατά πολύ από τις τυπικές ανακοινώσεις ή τις φήμες μέσω των οποίων μαθαίναμε τα διάσημα διαζύγια ως τώρα. Το ότι η ανακοίνωση έγινε μέσα από newsletter ακολουθούμενη από ένα αναλυτικό κείμενο ειδικών που εξηγεί τον χωρισμό ενός ζευγαριού αποδεικνύει τη δύναμη των online μέσων καθώς και την υπευθυνότητα της Gwyneth και του Chris απέναντι στο κοινό τους. Όπως έχει ήδη σχολιαστεί στα μέσα, ο χωρισμός τους είναι ικανός να αλλάξει τον αντίκτυπο που έχει ένα διαζύγιο στην κοινή γνώμη. Κι ίσως αυτό να είναι το βασικό στοιχείο του ξεχωριστού αυτό newsletter κι όχι η είδηση καθεαυτή.

Διαβάστε το κείμενο στο goop.com.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.