CELEBRITIES

Emma Watson: Φεμινισμός δεν σημαίνει μίσος για τους άντρες


24 Σεπτεμβρίου 2014

15_emma_watson2.jpg
Η 24χρονη ηθοποιός έχει κάνει ηχηρά φανερή τη φεμινιστική της διάθεση και με τη συμμετοχή της στη δράση HeForShe για την ισότητα των φύλων από τη θέση της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, βάζει τα πράγματα σε μια νέα βάση.

Η Watson καλεί τους άντρες να αντιληφθούν πως η ισότητα είναι μια υπόθεση που αφορά και στα δύο φύλα και ζητά δράση και αντίδραση από αυτούς κι όχι μόνο από τις γυναίκες! Ενδιαφέρον σημείο στην ομιλία της είναι το ακόλουθο:

"Γιατί έγινε ο φεμινισμός μια αντιδημοφιλής λέξη; Πιστεύω ότι είναι σωστό να πληρώνομαι το ίδιο με τους άντρες συναδέλφους μου. Πιστεύω ότι είναι σωστό να μπορώ να πάρω αποφάσεις για το σώμα μου. Πιστεύω ότι είναι σωστό οι γυναίκες να λαμβάνουν μέρος στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων".

Όμως η Watson δεν ήταν καθόλου δογματική και μίλησε για ανθρώπινα δικαιώματα και όχι σαν άλλη σουφραζέτα, για πάλη μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ο συλλογισμός της μας ενθουσίασε:

«Ούτε οι άντρες έχουν το προνόμιο της ισότητας. Έχω δει άντρες να πάσχουν από ψυχική νόσο και να μην ζητούν βοήθεια για να μη φανούν λιγότερο «macho». Στη Βρετανία η αυτοκτονία είναι ότι σκοτώνει τους άντρες περισσότερο. Κι οι άντρες είναι εγκλωβισμένοι στο μοντέλο δύναμης και επιτυχίας που τους έχει επιβληθεί. Άντρες και γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι και δυνατοί».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.