CELEBRITIES

Κυρία Clooney, αν η Ελλάδα ξεπληρώσει, θα επιστρέψουμε τα μάρμαρα!


18 Οκτωβρίου 2014

10731324_10154728453615564_1710935202_o-980x7011.jpg

Δημοσίευμα-πρόκληση από το περιοδικό Spectator!

Ένα άκρως καυστικό άρθρο δημοσιεύει το βρετανικό περιοδικό Spectator στην αυριανή του έκδοση. Με τον εμπρηστικό τίτλο: «Κυρία Clooney αν η Ελλάδα πληρώσει τα 240 δισ. ευρώ. που χρωστάει τότε θα της δώσουμε τα Μάρμαρα».

Στοχοποιώντας τόσο την Amal Alamuddin  όσο και τον σύζυγό της George Clooney γράφει το περιοδικό: «Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να δημιουργεί τετριμμένες ιστορίες με ήρωα μια δικηγόρο η οποία έχει απέναντί την Αγγλία ως κακοποιό. Αυτό το χολιγουντιανό έπος τα έχει όλα. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες η κ. Amal Alamuddin παντρεύτηκε έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους άνδρες του κόσμου, τον George Clooney. Αμέσως μετά, η διάσημη δικηγόρος ταξίδεψε στην Αθήνα για να δώσει νομικές συμβουλές για το πώς η Ελλάδα θα πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο. Δεδομένου της χαοτικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο πράγμα που θα την απασχολούσε θα ήταν η επιστροφή των Μαρμάρων. Και εδώ είναι όλη η ουσία του θέματος. Τι θα κάνουν στα αλήθεια οι Ελληνες πολιτικοί αν τα πάρουν πίσω; Θα το χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό για να κουκουλώσουν τις αποτυχίες των τελευταίων ετών».

Και το περιοδικό συνεχίζει: «Στο όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας, προτείνουμε μια συμβιβαστική λύση: θα επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα όταν η Ελλάδα καταφέρει να αποπληρώσει τα € 240 δισεκατομμύρια από τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που έχει λάβει από τα κράτη της ΕΕ. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά προτείνουμε στην Ελλάδα να αναγνωρίσει στον λόρδο Ελγιν το ρόλο που έπαιξε για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Επίσης να αποδεχτεί ότι το Βρετανικό Μουσείο κάνει εξαιρετική δουλειά στη φύλαξη και διάδοσή τους σε όλο τον κόσμο».

Nα σημειώσουμε ότι πριν λίγες ώρες κατατέθηκε σχετική ερώτηση στο υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας από τον βουλευτή των Εργατικών Jeremy Corbyn που ανέφερε μεταξύ άλλων "Είναι γεγονός ότι η παρέλαση κλεμμένων λαφύρων από το κατά τ' άλλα εξαιρετικό Βρετανικό Μουσείο, είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι αποτελεί ντροπή γι' αυτή τη χώρα" και στην οποία η Βρετανίδα υφυπουργός Πολιτισμού Helen Grant απάντησε λέγοντας «Θα λάβουμε υπόψη μας την πρόταση επιστροφής και θα απαντήσουμε εν καιρώ. Θα επαναλάβω ότι τα γλυπτά ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι και μάλιστα δωρεάν».

Το διαβάσαμε στο toratora.gr.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.